Videót és fotót is tudunk mutatni a mai poszt főszereplőiről. Amy és Becky Glassról van szó, 46 évesek, Kaliforniában laknak és ikrek. Egy átlagos egypetéjű ikerpár két tagja általában nagyon közel áll egymáshoz, de Glassék mindenki máson túltesznek. Kezdjük ott, hogy az elmúlt 15 évben saját bevallásuk szerint fél óránál többet sose töltöttek külön, de a legbizarrabb az egészben valószínűleg a szerelmi életük – alább minden részletet elolvashat.

Még 1993-ban volt, amikor összejöttek egy Chris nevű sráccal, aki később a fiújuk lett. Chrisnek nem ajánlották fel a választás lehetőségét, mindkét lány elment a randira, úgyhogy hármas kapcsolat alakult ki közöttük. Mindketten lefeküdtek vele, de azért nem egyszerre, hanem felváltva. „Mi ikrek olyan közel állunk egymáshoz” – nyilatkozzák erről a korszakról utólag Glassék – „hogy ösztönösen tudtuk minden este, hogy aznap melyikünknek van kedve hozzá.”

Úgy tűnik, Chrisnek nem nagyon volt beleszólása abba, hogy a két testvér közül melyikkel legyen a szex aznap este, dehát valószínűleg úgyis mindegy volt neki, tekintve, hogy a két csaj hajszálra ugyanúgy nézett ki. „Sose voltunk féltékenyek egymásra, mert Chris sosem választott kettőnk közül” – teszik még hozzá Glassék. A srácnak tényleg nem lehetett túl sok oka a választásra, annyira hasonlít a két nő, sőt, még össze is szoktak öltözni, csak esetleg más árnyalatban veszik fel ugyanazt a ruhát.

A testük szintén teljesen ugyanolyan, és erre vigyáznak is. Egyszer egyikük egy kicsit meghízott a másikhoz képest, és akkoriban őt hívták a dagibbnak kettejük közül. Ez nagyon megviselte mindkettejüket, úgyhogy azóta kifejezetten arra törekednek, hogy nehogy bármiben különbözzenek. Ezt úgy érik el, hogy 19 éve minden kajaadagjukat kiméricskélik, és mindenből hajszálra ugyanannyit fogyasztanak. Ha egyikük nem bír többet enni, szól a másiknak, és mindketten abbahagyják az evést.

Ezek után nem is meglepő, hogy az „én” szócskát nem nagyon használják a Glass-nővérek, ehelyett általában többes szám első személyben beszélnek magukról, nincs külön Facebook-profiljuk sem, hanem egy közös van. Azt mondják, nem akarnak gyereket, és bár régebben randizgattak, néha külön is, most már rájöttek, hogy ők egymás házastársai, nem akarnak még valakit az életükbe. 1990-ben marketingből diplomáztak, saját vállalkozásukat vezetik most, természetesen együtt dolgoznak, majd együtt szórakoznak, együtt is alszanak. Azt mondják, talán azért ilyen szoros közöttük a kapcsolat, mert örökbe fogadták őket két hónapos korukban és nevelőszülőknél nőttek fel.

Sőt, azt mondják, már azt is megbeszélték a Jóistennel, hogy egyszerre haljanak meg mind a ketten – barátnőjük mégis azt nyilatkozta, mindig azon aggódik, hogy nehogy történjen valamelyikükkel valami, mert az mindkettejüket borzasztóan megviselné.