Bizonyos Jake Thompson és Hannah Bennett egy átlagosnak tűnő, brit fiatal pár, nyolc éve vannak már együtt, és tavaly karácsonykor úgy döntöttek, hogy összeházasodnak. Ami miatt mégsem teljesen átlagosak, az az, hogy a lány egy meglehetősen tehetős családból származik, édesapja, Steve Bennett egy ékszerkereskedő cég tulajdonosa. Ez a leendő após pedig olyasmit tett, amit manapság az apósok már csak elég ritkán szoktak: azt mondta, csak akkor adja oda a lánya kezét a kérőnek, ha az teljesít egy feladatot, amivel bizonyítja, hogy tényleg el van kötelezve Hannah mellett. Ez a feladat pedig az, hogy el kell kísérnie az apóst az Északi-sarkra. Hoppá.

Általában az anyósokról szokás mindenféle vicces vagy kevésbé vicces rémtörténeteket terjeszteni, hát most az egyszer az após–vej viszonylat az, ami kicsit problémásnak mutatkozik. Persze ez a bizonyos Steve Bennett nem puszta szemétkedésből tett keresztbe a lányának, illetve lánya 23 éves kérőjének, akik valószínűleg tudják, hogy igazából akkor is összeházasodhatnának, ha a vőlegény nem teljesítené a feladatot. De ha már a kedves apuka előállt az ötlettel, akkor a leendő vej igent mondott és teljesítette, amit apósa kitalált. Steve Bennett a túrával egyrészt vállalkozását promózta, másrészt gyűjtött is 30 000 fontot (kb. 11 millió Ft-ot) két jótékony célú alapítvány javára. Az expedícióra a múlt hónapban került sor, após és vej egy tapasztalt kísérő segítségével 10 nap alatt sikeresen elérte az Északi-sarkot és vissza is tért onnan, átvészelve a mínusz ötven fokos hidegeket.

Az após ezt nyilatkozta utána: „ez volt a tökéletes alkalom arra, hogy Jake bebizonyítsa, hogy komolyan el akarja venni a lányomat! De komolyra fordítva a szót, egy remek kihívás volt ez egy nemes cél érdekében. Szükségem volt valakire, akire támaszkodhatok ezekben a sötét és kemény percekben, és Jake bebizonyította, hogy képes arra, hogy engem kísérjen.” A nyilatkozatból úgy tűnik, hogy az após komolyan is gondolta meg nem is, hogy próbára akarta tenni vejét, és kétségtelen, hogy egy ilyen közös élmény közelebb hozta egymáshoz a két férfit, ami nem hátrány, ha egyszer rokonsági kapcsolatba akarnak kerülni. Ha meg szeretne nézni pár képet Bennettékről, kattintson át a Daily Mailhez!