Ma még három izgalmas és/vagy vicces lánykérős sztorit mutatunk. Az elsőt a Gawkeren találtuk, de a történet igazából a kanadai, Welland Tribune nevű helyi lapé. Ebben a Wellandban történt ugyanis pár hete, hogy egyre-másra kezdtek felbukkanni titokzatos táblák, rajtuk egy-egy marha nagy, rózsaszín szívvel. A Tribune egyik újságírója, bizonyos Maryanna Firth írt is egy cikket a jelenségről, és nyomozni kezdett az ismeretlen táblaállító után, amiről rögtön azt gyanították sokan, hogy biztos az fog a végén kiderülni, hogy reklámoz valamit. Hát nem így lett.

Egyik nap az újság szerkesztőségének bejárata előtt tűnt fel egy tábla, rajta egy időponttal másnapra. Firth rámenős újságíróként persze utánament a sztorinak, főleg, hogy ilyen közel volt a munkahelyéhez. Amikor másnap ellátogatott a megjelölt időpontban a megjelölt helyre, egy férfit látott ott, dobozzal a fején, egy sátorban volt és virágokat osztogatott. Adott egyet Firthnek is, kicsit később azonban csokrot kötött az összes megmaradt virágból, és odaadta azt is, levéve a fejéről az álcát.

Firth csak a jelmez levételekor vette észre, hogy a férfi a saját pasija, akivel már nyolc éve járnak. A srác (Ryannek hívják) ekkor letérdelt, megkérte a lány kezét, ő igent mondott, és máris megvolt az új sztori és a nemzetközi siker, hiszen az oknyomozás végeredményét a világ több országának sajtóorgánumai is átvették. Jópofa ötlet volt, ez kétségtelen, magáról a lánykérésről fotókat lehet megnézni itt.

És jöjjön még két lánykérés, ami az utóbbi egy hétben rengeteg helyen felbukkant a neten. Kicsit gyanús, hogy mind a kettőben a Szépség és a szörnyeteg című rajzfilm van a középpontban, amiről pont idén tavasszal jelentették be, hogy forgatnak belőle élőszereplős verziót is. Ennek (vagy másnak) örömére egy brit graffitiművész, bizonyos Henry Barnes pontosan ennek a rajzfilmnek a kulcsjelenetét fújta fel egy marha hosszú falra Bristolban azzal a felirattal, hogy „Stacey Smith, hozzám jössz feleségül?” Aztán úgy intézte, hogy véletlenül pont arra sétáljanak, majd a megfelelő helyen, és itt Barnesnak már elég volt féltérdre ereszkednie, mondania már nem is kellett semmit. A rajzot itt lehet megnézni, Barnes többi graffitijét itt, a párról fotók pl. a Daily Mailen vannak, egy korábbi, magyar graffitis lánykérésről szóló posztunkat pedig itt olvashatja újra. Igen, ilyen már magyarországon is volt korábban, csak Disney nélkül.

A mai harmadik lánykérés pedig megpróbál minél több lánykérős klisét egybecsomagolni: vannak benne szuperhősös jelmezek, van benne flashmob és benne van Belle is a Szépség és a szörnyetegből, ő adja tudtára a leendő menyasszonynak, hogy dolga van, úgyhogy ne ücsörögjön öltbe tett kézzel a kávézóban, mert mindjárt el fogják kápráztatni. Ezt a videót egyébként Cardiffban vették fel.