Ha szereti az olyan posztokat, amik kapcsán remekül lehet találgatni, hogy ez most tényleg komoly-e vagy csak valami szívatásról vagy paródiáról van szó, akkor ezt imádni fogja. A Spermadonor.hu weboldal linkjét a Szánalmas.hu-n találtuk, és a dolog annyira bizarr, hogy nem biztos, hogy el tudjuk hinni, hogy tényleg létezik. Kezdjük ott, hogy a spermadonorságról szóló website magától azonnal azzal kezd, hogy a Für Elise-t zongorázza az örökítőanyag-reklámhoz, hogy megfelelően andalító háttérzene legyen ahhoz a döntéshez, hogy szeretnénk-e gyereket ettől a bizonyos Lőrinctől, aki önmagát ajánlja mindazoknak, akiknek máshogy nem jön össze.

A fiatalember felsorolja jó tulajdonságait (egyetemet végzett, széparcú, atlétikus testfelépítésű és tiszta lelkű – sőt, jól is zongorázik), aztán az is kiderül, hogy tisztában van a spermapiac sajátosságaival, mert jól be tudja határolni a célcsoportokat. Elsősorban 35-ön túli, steril férfival élő vagy szingli, de gyerekre vágyó nők figyelmébe ajánlja magát, illetve szolgáltatását – de úgy érzi, potenciális kliensei között vannak azok az „idősödő lányok” is, akik meggyűlölték a férfiakat, valamint a frigidek, a szorongók és a leszbikusok. Szóval Lőrinc bárkinek csinál gyereket, aki szeretné és képes rá.

Ön szerint?

Főleg az olyan mondatoktól tűnik nagyon bizarrnak ez az oldal, mint pl. „ha nem akarsz egy fantomképtől babát szülni, csak írj nekem, s természetes szexuális úton (szerelmeskedés útján) vagy házi inszeminációval (pohárral, fecskendővel) kivitelezzük a megtermékenyítést”. De meglepő lehet az is, hogy arról nincs szó, hogy milyen ellenszolgáltatást vár rendelkezésre állásért a készséges donor – aki mellesleg igény esetén azt is vállalja, hogy apaként követi gyereke növekedését. Valószínűleg ezt személyesen kell megbeszélni vele, nehogy később gond legyen. De persze nemcsak az anyagiakon bukhat el egy ilyen vállalkozás, probléma lehet az is, ha túlságosan nagylelkű egy-egy donor.

A website-hoz egyébként egy egybejegyzéses blog is tartozik, azt itt lehet megtekinteni, az apajelöltről pedig egy videót is találtunk, ahol bemutatja, hogyan tud zongorázni.