Egy egészen különös esküvős sztorit tartalmaz a mai poszt, brit import fotókkal. Bizonyos Claire Atkinsnek egy nagyon nehéz helyzetben kellett döntést hoznia a lakodalmáról, és nem azt a döntést hozta, amit a józan ész diktál – olvassa el, hogy mi történt vele, aztán mondja meg, hogy ön is ezt az utat választotta volna-e! Ez a bizonyos hölgy egy 41 éves iskolai titkár Hempsteadből. Két tizenéves gyerekét egyedül nevelte, amikor összeismerkedett egy férfival, a nála két évvel fiatalabb James Atkinsszel, akitől 2012 augusztusában született egy kislánya. A baba két hónapos korában azonban derült égből becsapott a villám: az anyuka talált egy csomót a mellében.

Először azt mondták az orvosok, hogy a csomót a szoptatás okozhatta, de amikor 2013 februárjában a csomók megszaporodtak, ultrahang-, majd mammográfia-vizsgálatot végeztek, ami alapján egy biopszia igazolta be a gyanút: mellrák. Atkinsék különben is tervezgették már az esküvőt, de amikor megkapták a híreket a betegségről, elhatározták, hogy nem halogatják tovább a dolgot, megszervezik és összeházasodnak. „Sokat segített, hogy volt valami pozitív, amire koncentrálhattunk” – mondják utólag az esküvőszervezéssel kapcsolatban.

Azonban úgy jött ki a lépés, hogy a daganatokat eltávolító műtét valamivel a lakodalom kitűzött időpontja elé esett, és az operációt követően azonnal meg kellett kezdeni a kemoterápiát. „A kemoterápiának már csak a gondolata is ijesztő volt” – mondja utólag Claire Atkins. „Annyira durva sztorikat hallottam, hogy milyen rosszullétet okoz. És tudtam azt is, hogy ha azonnal megkezdem a kezelést, akkor ki fog hullani a hajam az esküvőre. Tekintve, hogy annyira sokat segített, hogy az esküvőszervezésre koncentrálhattam ebben az időszakban, azt akartam, hogy akkor már tényleg olyan legyen az egész, amilyennek elképzeltük.”

Ön hogyan döntött volna?

Nem túl meglepő módon az elképzelések között nem szerepelt se a paróka, se a kopaszság, ezért Atkinsék megkérdezték az orvosokat, hogy nem lehetne-e elhalasztani a sugárkezelés megkezdését egy hónappal. Bár eredetileg a kemoterápia azonnali megkezdését ajánlották, az orvosok erre azt mondták, hogy ha gondolja, saját felelősségére egy hónappal elhalaszthatja, így Claire Atkins a saját hajával mehetett férjhez, megvolt az esküvői frizura, amit megálmodott magára a nagy napra. A 2013. július 20-án megtartott lakodalom állítólag gyönyörűre sikerült, mindenki nagyon el volt érzékenyülve, ami nem is csoda, tekintve, hogy a pár mi mindenen ment már keresztül addigra, és hogy még mi várt rájuk.

A lagzi után nászútra nem a Bahamákra mentek, hanem a kemoterápiára, és Mrs. Atkins végig is csinálta az egészet, ki is hullott a haja, ahogy számított rá, jött a levertség, stb. A sugárkezelés végén, idén februárban azonban az újabb mammográfia-vizsgálatot végeztek, és ennek alapján Mrs. Atkinst teljesen gyógyultnak nyilvánították – ami nyilván hatalmas megkönnyebbülés volt számára. Ön hogy döntött volna a helyében?