Rengeteg levelet kapunk azzal kapcsolatban, hogy sehol nem lehet normális nőt/férfit találni, ezért folyamatosan figyeljük az új ismerkedési lehetőségeket. Többek között azokat az új internetes társkeresőket is szoktuk szemlézni (hármasával), amik egy adott csoportra szakosodnak, mondjuk a szüzekre. Igen, ilyen társkereső is van már, ráadásul magyar, a neve sajnos szóvicces: Szűzoltó.hu-nak hívják, és ez nyilván mindent el is mond. Egyrészt azokat várják, akik el szeretnék veszteni a szüzességüket, ők még a szimpatikusabb fele a célközönségnek, másrészt meg azokat, akik szeretik elvenni mások szüzességét (elvileg ők ugye a szűzoltók), hát hogy rájuk ki kíváncsi, azt el se tudjuk képzelni

A második kezdeményezés ezzel szemben azokra szakosodott, akik intelligensnek tartják magukat, és azt gondolják, hogy a szerelemben csak a személyiség és a belső számít, a külső nem. Nekik szervez villámrandizós eseményeket Nagy-Britanniában a LoveFlutter nevű cég. Itt úgy oldják meg, hogy senkit ne zavarjon a potenciális partner szépsége vagy éppen rondasága, hogy a villámgyors beszélgetések alkalmával mindkét fél egy papírzacskót visel a fején. A zacskóra lehet rajzolni is, az alábbi videón látszik, milyen viccesen néz ki az ilyesmi. Aztán amikor a beszélgetésre kiszabott rövid idő letelik, mindkét félnek be kell jelölnie egy lapon, hogy a másik felkeltette-e az érdeklődését. Ha mind a ketten igent mondanak, a szervezők összehozzák a párt, és jöhet az első igazi randi, ezúttal már papírzacskó nélkül.

Harmadrészt pedig egy MeetMindful nevű kezdeményezésre és website-ra szeretnénk felhívni az ön figyelmét. Ők azokra szakosodtak, akiknek az egyik kedvenc tevékenysége a jógázás, az egyik kedvenc témája a környezetvédelem, és az egyik kedvenc szava a tudatos. Igen, a tudatos táplálkozás példájára itt tudatos randizásról van szó. A szervezők úgy csinálnak, mintha az úgymond tudatosan élő emberek külön törzset alkotnának a teljes népességen belül, ami kicsit túlzás ugyan, de persze annyiban igazuk van, hogy ha az ember bizonyos értékrenddel rendelkezik, könnyebben él kapcsolatban olyannal, aki ugyanazt a filozófiát osztja. Miért ne lenne nekik is külön társkeresőjük? A Meet Mindful annyira friss, hogy egyelőre még csak tesztverzióban működik, de ha rendesen beindul, fizetős lesz – viszont cserébe szerveznek igazi eseményeket is (Amerikában), ahol élőben is lehet majd találkozni a többi tudatosan randizóval. A reklámjuk alább látható.

MeetMindful from MeetMindful on Vimeo.