Ha csak a Szex és New York című agysejtgyilkoló sorozatban elhangzott mondatokat vesszük alapul, a nők aztán valóban hihetetlen blődségeket tudnak összehordani, ha elhagyott barátnőjük megvigasztalása a cél. Most összegyűjtöttük a leggyakoribb nyugtató szövegeket, amiket legalább egyszer minden reménytelenül szerelmesnek elsütnek az életben, anélkül, hogy bármi igazságalapja lenne a dolognak. Ugye, ismerősök a dumák? 

Ezerszer jobbat találsz majd nála

Az egyik tipikus nyugtatós szöveg az "Ezerszer jobbat találsz majd nála", természetesen nulla meggyőződéssel a háttérben. Egyáltalán nem biztos, hogy az elhagyott barátnő majd sokkal nagyobb erényekkel rendelkező férfiba botlik, sőt, az idő haladtával még az is lehet, hogy csökkentenie kell az igényeit, ha egyáltalán pasit akar magának. Másrészt, ha az exszel valójában semmi probléma nem volt, csak annyi, hogy beleszeretett egy másik nőbe, nem kell rögtön leminősíteni. Az igazság az, hogy valószínűleg lesz másik férfi, aki nem feltétlenül lesz jobb, mint az előző, sőt, már annak is örülni kell, ha közel annyira jó lesz. 

Hamar túl leszel rajta

Még azok is, akik megéltek már egy-két szakítást, hajlamosak azzal vigasztalni a másikat, hogy: "Ne félj, hamar túl leszel rajta." Nem, akit elhagytak, az nem teszi magát túl az egészen pillanatok alatt. Az igazság az, hogy fájni fog, sokáig rohadtul fájni fog. Hónapok, vagy akár egy év is eltelhet, mire a legtöbb ember feldolgozza a szakítást, még akkor is, ha közben vannak olyan időszakok, amikor kicsattanó boldogságot érez. 

Te sokkal szebb és okosabb vagy, mint az a másik

Egy szakítás utáni forgatókönyv nagy százalékába beletartozik az ex új nőjének csekkolása. Természetesen ilyenkor az elhagyott nő nem elégszik meg azzal, hogy csendben szapulja az új szerzemény profilképét a Facebookon, hanem sorra küldi a barátnőinek. "Ezzel lépett le? Ezzel a rusnyasággal? Hát hogy néz ez ki? Ez rám nézve szégyen." Mindeközben a barátnők persze magukban megállapítják, hogy semmi probléma nincs a csajjal, viszonylag szép az arca, az alakja meg egyszerűen fenomenális, de újabb hazugsággal nyugtatják az elhagyott nőt: "Természetesen te sokkal szebb vagy, sőt, még okosabb is." 

Semmi baj nincsen veled

Másik nagy kedvencünk a "Mi a baj velem?" kérdésre a "Semmi baj nincsen veled." válasz. Miért nem lehet elmondani, hogy hát, kisanyám, az a nagy helyzet, hogy elég gáz, hogy folyamatosan ellenőrizgetted a pasid SMS-eit, és az a legutóbbi féltékenykedési jelenet a házibuliban szintén nem volt túl szép? Kívülről nézve egy kapcsolat buktatóit elég reálisan látják a barátnők, egyáltalán nem jó módszer, ha elhitetik az elhagyott nővel, hogy teljesen ártatlan a szakításban. Soha nem fogja megtanulni, min kellene változtatnia. 

Sokszor leszel még szerelmes

Kegyetlen dolog azt is állítani, hogy "Nyugi, sokszor leszel még szerelmes." Mert egyáltalán nem így van. A témával foglalkozó szakemberek szerint egy ember életében maximum háromszor adott a lehetőség, hogy valóban szerelmes legyen. A többi mindössze illúzió, megalkuvások sora és kényszerkapcsolat. 

Meg fogja még bánni, hogy elhagyott

Természetesen simán előfordulhat, hogy a lelépett pasi hetekkel vagy hónapokkal később visszatáncol, ám balgaság azt gondolni, hogy ez magától értődő dolog, és butaság ezzel reményt ébreszteni az elhagyott nőben. Hanyagolni kell a "Meglátod, megbánja majd, hogy elhagyott" és a "Rájön majd, hogy mit veszített" kezdetű mondatokat, nem könnyíti meg senki helyzetét, csak még tovább húzza a gyógyulás folyamatát. Inkább tudatosítani kellene a másikban, hogy az exe nem jön vissza többé. Aztán, ha valami csoda folytán mégis, annak majd akkor kell örülni, ha bekövetkezik.