Mielőtt a címért valaki a torkunknak ugrana: nyilván nem abban reménykedünk mi sem, hogy minél többen el fognak válni. Az, hogy a házasságok zöme válással végződik, már sok-sok évtizede trend, ezen a téren már nincs miben reménykedni – hacsak nem abban, hogy ha már egyszer elkerülhetetlenek ezek a válások, legalább olyanok legyenek, mint ezé a páré. A Huffington Post egyik munkatársa szúrta ki őket a Facebookon, bizonyos Keith Hinson és Michelle Knight alkották azt a házaspárt, akik talán most, hogy már nincsenek együtt, divatot csinálnak a válási szelfiből. Ami az egészben meglehetősen radikális, az az, hogy ők nem vádaskodva, egymást hibáztatva, garasoskodva, dolgokat egymás fejéhez vagdosva, haragban váltak el, hanem mosolyogva, békében – amint az a képen is látszik.

A harmincas éveik közepén járó floridai pár házassága nem tartott éppen soká, de egy év különélés és a válás friss kimondása után visszatekintve ezt mondta róla az exférj a Facebookra feltöltött kép alatt: „igyunk az elképzelhető legbarátságosabb, legtiszteletteljesebb és leginkább szeretetteljes válásra. Nem azért mosolygunk, mert vége van [a kapcsolatunknak], hanem azért, mert megtörtént.” A későbbi nyilatkozatokból további olyan részletek derülnek ki, mint hogy például nemhogy nem volt kutyaelhelyezési per, hanem a felek szépen békésen megegyeztek, hogy minden hétvégén találkozni fognak, hogy mindketten tölthessenek időt a közös kutyával.

Válási szelfi?

Szuper, hogy sikerült felnőtt módjára elválniuk, de miért kell erről fotót posztolni az interneten. Hát egyrészt miért ne, manapság már mindent szokás posztolni, pont erről ne töltsenek fel semmit? Másrészt Hinsonnak és Knightnak igenis volt érdemi közölnivalója ezzel az egésszel: „akartuk, hogy tudják az emberek, hogy ennek az egésznek nem kellett negatív élménynek lennie. … A barátainknak is könnyebb így, tudják, hogy nem kell választaniuk, hogy kivel tartsák a kapcsolatot ezek után.” Mármint hogy azért nem, mert exférj és exfeleség haverok maradnak ezek után is, és így a közös barátok is maradhatnak közös barátok. Szóval ezt jelenti egy ilyen válási szelfi. Szerintünk jópofaság, és reméljük, szaporodni fognak.