Sajnos mindenki életében legalább egyszer előfordul, hogy a szakítás után az exe egyszerűen nem tud és nem is akar túllépni a sérelmein. Figyelmen kívül hagyja a volt partnere döntését, folyamatosan könyörög, megalázza saját magát, hisztizik, esetleg fenyegetőzik. Most a bekattant exek ignorálására adunk öt tippet, ha ezek sem jönnének be, és valóban fenyegetve érzi magát, mindenképp kérje ki egy pszichológus véleményét, vagy forduljon a rendőrséghez! 

Ne dőljön be a „maradjunk legalább barátok" dumának!

Ha ön úgy döntött, hogy szakít, de a másik fél még mindig tíz körömmel ragaszkodik a kapcsolathoz, semmiképp ne adjon engedményeket! Ne dőljön be a „maradjunk legalább barátok" dumának, hiszen egyértelmű, hogy ha az egyik többet akar a másiknál, az nem egy baráti kapcsolat. Az ex így szeretne az ön közelében maradni, befolyásolni a korábbi döntését, szemmel tartani az esetleg alakuló másik kapcsolatát. Csak idő kérdése, mikor avatkozik bele, mikor csavarodik be a féltékenységtől és okoz nagyobb kárt. 

Tiltsa le a közösségi oldalakról!

Az üzenetáradatnak csak úgy lehet véget vetni, ha nem válaszol az SMS-ekre, emailekre, és a legjobb, ha a közösségi oldalakról is letiltja az exet. A szakítástól behülyültek kedvenc elfoglaltsága ugyanis a másik státuszának folyamatos figyelése, epés megjegyzések odaszúrása a képek alá, de azon sem kell meglepődni, ha egy bulifotó feltöltése után pillanatok alatt mintegy véletlenül megjelenik a helyszínen. Az a legjobb, ha semmit nem tud önről, a friss információk ugyanis csak tovább hergelik, hiszen az nem lehet, hogy a másik tovább lépett, míg ő belehal a fájdalomba

Semmiképp ne találkozzon vele!

Az elhagyott fél a legtöbbször úgy érzi, nincs kitéve a pont a kapcsolat végére, lezáratlannak tekinti a dolgot, és biztosan talál okot arra, hogy újabb találkozóra hívja a másikat. Ne hagyja magát érzelmileg zsarolni, higgye el, a normálisabbja egyik pillanatról a másikra képes felfogni a szakítás tényét, nem kell újra és újra átbeszélni a sérelmeket, nem kell többször is megmagyarázni a döntését. Az újabb találkozás csak reményt ébreszt az exben, és csak később fogja lezárni magában az egészet.

Beszéljen a dologról a közös ismerősöknek! 

Ha durvul a helyzet és folyamatossá válik a zaklatás, mindenképp beszéljen erről a közös ismerősöknek. A legtöbben ugyanis mégcsak nem is sejtik, hogy az exe milyen módszerhez folyamodott, úgyhogy ideje nekik is megtudni, hogy nem feltétlenül ön az ügyeletes seggfej a dologban. Az exet így nemcsak nyilvános megszégyenülés éri, de biztosan lesz valaki, aki alaposan megmossa végre a fejét a baráti társaságából. 

Ne hagyja magát zsarolni! 

Sajnos nem ritka, hogy az ex bedobja az öngyilkos-kártyát, vagyis azzal fenyegetőzik, hogy ha nem láthatja önt, leugrik a tizedik emeletről. Semmiképp ne röhögje ki, sőt, minden esetben vegye a fenyegetőzését teljesen komolyan. De ne ön menjen ki a helyszínre, hanem hívja a mentőket és a rendőrséget, mutassa meg, hogy nem hagyja érzelmileg zsarolni magát, alapos lecke lesz neki, ha kivonulnak hozzá a zsaruk.