Kedves Mária! Szeretnélek megnyugtatni: én szinte ugyanabban a helyzetben vagyok, mint te” – emlékszik még ön Mária álnevű olvasónk levelére pár héttel ezelőttről? Mária arra panaszkodott, hogy a házasságából gyakorlatilag kikopott a szex, és emiatt nem boldog. A mai levél beküldője, Bertina ugyanezzel a gonddal küzd, két különbséggel: egyrészt abban más Bertina esete, hogy azt mondja, alapvetően ő azért így is boldog, másrészt viszont Bertináék eltérő eszközökkel próbálták visszacsempészni az izgalmakat a kapcsolatba. A siker azonban elmaradt, így Bertina azt írja rövid levele végén, hogy örülne egypár tanácsnak – ön tudna valamit javasolni neki? Ha igen, írjon a Randiblog emailcímére! De természetesen azok levelét is várjuk, akik tanácsadás helyett saját történetüket vagy gondjukat szeretnék elmesélni.

Kb. mintha a saját érzéseimről olvastam volna a leveledben. Nálam annyi eltérés van, hogy én nagyon-nagyon boldog vagyok – a szexet leszámítva.

Mi a férjemmel 1 éve vagyunk házasok, van 2 lányunk. Szeretjük egymást, de a szex rendszeressége nálunk is lecsökkent. Az elején gyakran voltunk együtt, később ritkultak, és most ott tartunk, hogy örülök, ha egy héten egyszer szeretkezünk. Én sem tudom elcsábítani, pedig csinos és szép vagyok (nem beképzeltségből mondom, és van önkritikám...). Ha meztelenül járkálok a szobában az orra előtt, még csak rám se néz. Soha nem simogat magától, csak ha kérem. Mindig én kezdeményezek, és majd' kibújok a bőrömből, ha „benne van a dologban”. Nincs kedve, fáradt, a héten már voltunk együtt. Kb. ezek a válaszok arra, hogy miért nem akarja. Szinte könyörögnöm kell érte... És ez piszkosul megalázó.

Felolvastam neki a leveledet, hangsúlyozva, mintha tényleg az én gondolataim lettek volna, és csak nevetett rajta... Nem tudom, használt-e valamit, de legalább pontosan tudja, hogy mit érzek, gondolok a témával kapcsolatban. Szexben mindenre nyitott vagyok, még az édeshármast is kipróbáltuk kétszer. Fogalmam sincs, hogy mit csinálok rosszul... Pedig baromi jó vele az ágyban, bármit csinál, imádom. Remélem, javulni fog a dolog, és hosszabb távon nem okoz majd problémát a kapcsolatunkban. Nagyon-nagyon szeretem!

Szóval nem vagy egyedül a problémáddal. Tanácsot sajnos nem tudok adni. Nekem is arra lenne szükségem. Minden jót neked, és kívánom, hogy javuljanak a dolgok a pároddal!

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!