Rengeteg levelet szoktunk kapni az online társkeresés nehézségeiről, egy párnak a linkjeit alább megtalálja majd a szövegben. Ma újból erről az igen nehéz műfajról lesz szó, de most olyasvalaki írt, akinek egyáltalán nem lett csupa kudarc az internetes társkeresői karrierjéből. A levél beküldőjének a Loránd álnevet adtuk, és ő szépen összefoglalja, milyenek voltak a kezdeti tapasztalatai az interneten, milyen hibákba esett bele ő, és milyenekbe szoktak a hölgyek, sőt, ahhoz is ad tippeket, hogy milyen az ideális kapcsolat. Szóval érdekes olvasmány Loránd írása mindenkinek, akit érdekel a netes társkeresés világa – az élményeket, tapasztalatokat és véleményeket viszont ezután is folyamatosan várjuk! Ha ön úgy érzi, tudna még mit hozzátenni ehhez, kérjük, írjon a Randiblog emailcímére!

Csak pozitív dolgot tudok elmondani azzal kapcsolatban, akikkel találkoztam. Mert ugye amikor regisztráltam magam 3 éve a Randivonalra, nem tudtam a megfelelő szabályokat. Így közel 1/2 év volt, mire találkoztam valakivel. Aztán szép lassan megtanultam, mit kell magamról írni, milyen fényképeket kell feltenni, hogy érdekeljem a másik nemet. Fontos az is, hogy 3-4 havonta törölni kell magadat és újra regisztrálni, mintha „új hús” lennél a piacon. Tapasztalataim a következőek: Sok hölgy volt barátjával készült fotókat tesz fel, amik persze meg vannak vágva, de látszik, hogy ott van valaki. Másik elriasztó dolog számomra: a kutyával és macskával együtt pózoló hölgyek.

Statisztikák: a harmadik regisztrációm során 1,5 hónap alatt közel 3000 adatlapot néztem meg. Ezek között már volt bőven vidéki is, mivel a budapesti lányok már elfogytak. Kb. 500 hölgyet lájkoltam, és 80 hölgyet tettem be a kedvencem közé. 80 hölgynek egyenként írtam egyedi levelet. Kb. 20 azonnal törölte annak ellenére, hogy az adatlapján írja, hogy minden levélre válaszol... A maradék 60-ból kb. 20-25, aki válaszolt is a levelemre. Ebből 5-tel tudtam találkozni is, a többi néhány levélváltás után eltűnt az éterben.

Az elmúlt 3 év alatt volt egy 1,5 éves, egy 3 hónapos és egy jelenleg is tartó (4 hónapja) kapcsolatom. Mivel nekem van egy most 9 éves fiam, így olyan hölgyeket kerestem, akiknek szintén vagy gyereke. Próbálkoztam olyan hölgyeknél is, akiknek nem volt még gyereke, de nem nagyon értették meg, hogy 2 hetente ott a fiam és akkor ő a legfontosabb, nem a kapcsolat.

Mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, vagy olyan társat keress, akivel ugyanaz az érdeklődési kör, ugyanazok érdekelnek. Szerintem a kettő ötvözetére van szükség. A jelenlegi párom azért írt vissza, mert látta, hogy rendszeres futó és kerékpározó vagyok. De ezen kívül még a gyerekszeretet, ami közös bennünk. Minden más különbözik. Ő rap-et, soult, r&b-t hallgat, én trance, metal, alter. De ez azért jó, mert tudjuk, hogy a mi érdeklődési körünkben mi a legjobb. Így történt, hogy ő elvitt múlt héten Random Trip koncertre, ami nagyon jó volt. Igaz, táncra nem perdültem, de élveztem a koncertet. Másnap én vittem el Vad Fruttik koncertre. Ott én tomboltam, és ő nézte a koncertet. Tehát megteszünk mindent, hogy a másik jól érezze magát, még akkor is, ha az a dolgot addig a másik nem csinálta.

Szex: regisztrációmkor 2 kezemen meg tudtam számolni, hány nővel voltam együtt. Azok a hölgyek, akikkel találkoztam, már túl voltak a 20-30 pasin is az életük során. Gondolom, én voltam elmaradva, de nem bántam meg semmit, mivel ők sem lettek beljebb, hogy 30 pasival is együtt voltak. Inkább van viszonyítási alap, de úgyis akit szeretsz, azzal megpróbálod a legjobbat kihozni a szexből.

Összefoglalva, én örülök, hogy létezik netes társkeresés. Mert olyan hölgyeket lehet megismerni, akivel biztos soha sem találkoztál volna az életben.

Még annyit tennék hozzá, hogy én azóta is részben tartom a kapcsolatokat azokkal a hölgyekkel, akiket a társkeresőn ismertem meg. Néha beszélgetünk, hogy őket milyen pasik keresik meg. Ez egy természetes érdeklődés a konkurenciával kapcsolatban. Én megmaradtam a 32-37 éves korosztálynál, mivel én 37 éves leszek jövőre.

De mesélik, hogy háromféle pasi van fent. Első, aki szeretőt keres a barátnője mellé, vagy csak alkalmi numerát. Ez a 30-45 éves korosztály. Második, aki csak szexet akar. Itt a korosztály 40 és 60 év közötti, a hölgy életkorától függetlenül. Harmadik pedig olyan mint én, aki tartós kapcsolat reményében regisztrál.

Tapasztaltam még, hogy szerintem 1-2% hamis profil. Lehet, hogy emögött a weboldal van, hogy ezzel is fent tartsa az érdeklődést, hogy legyen miért visszatérni.

Társkereső oldalakon megtiltanám a kép nélküli regisztrációt, mivel senki sem szereti a vak randikat... Hiába fog meg valakit a belső, a külső is számít. Számomra ez 60-40 arányban (belső-külső) volt a keresgélésnél. Az is igaz, amit már olvastam, hogy mindenki kicsit hazudik az adatlapján. Hölgyek 3-4 évvel fiatalabb képeket tesznek fel. Olyan dolgokat is felsorolnak, amit amúgy nem csinálnak. A pasik is kevesebb kilót és a magasságra is nagyobbat írnak. (Én is.)

Hiba még az első regisztrációkor, hogy olyan elvárásokat állítunk be, hogy kit keresünk, hogy annak közel 5% pasi felel meg. Mivel valamiért a hölgyek csak a 180 cm feletti pasikra buknak. Holott ők csak 160, 168 vagy 172 cm magasak. És így már én, aki 176-178 cm magas vagyok, már hibába írok, mivel nem vagyok olyan magas, már vissza se írnak.

Gyakori hiba az első látogatóktól, hogy megadják, mennyi a kb. jövedelmük és beírják, mi az elvárt jövedelem a másiktól. Elvetemültebbek még megadják, hogy csak bizonyos horoszkóp jeggyel rendelkezőket keresik.

Hozzászólna?

Kövessen minket a Facebookon, ahol lehet kommentelni! De emailt is írhat a Randiblog címére.