Egyszer az életben mindenki átesik legalább egy randirémálmon, és örüljön az, aki csak egyszer. Ennek ellenére a legtöbben még mindig nehezen kezelik a hasonló szituációkat, inkább végigszenvedik az unalmas vagy épp szürreális randikat ahelyett, hogy gyorsan pontot tennének a végére. Nekik szeretnénk most tippeket adni olvasóink segítségével, akik különböző módon szoktak megszabadulni a nemkívánatos féltől. 

Legyen őszinte!

Mondja meg az igazat, még ha kíméletlenül is hangzik: nem érzi, hogy egy hullámhosszon lennének és azt sem, hogy ez lehet majd a későbbiekben jobb is. A kegyetlen őszinteség előnye, hogy nem hagyjuk kétségek közt a másikat, nem maradnak lezáratlan dolgok kettejük között, de szinte kivédhetetlen, hogy a randifél megbántódjon vagy megsértődjön. 

„Általában az első tíz perc után szoktam tudni, hogy van-e értelme folytatni a randit vagy sem, de volt már olyan eset is, amikor egyből elköszöntem, amint megpillantottam. Megmondtam neki, hogy teljesen másképp néz ki, mint azon a fotón, amit küldött magáról, nekem élőben csalódás, nem ilyen típusú pasit keresek, ennyi. Nem tudom, mi zajlik le ilyenkor az elutasított félben, de szerintem így a tiszta, aztán és is mehetek a dolgomra és ő is, keresni magának mást. Ne fecséreljük egymás idejét, ha nem muszáj" – magyarázta Karolina. 

Hazudjon!

Ha nem megy a kegyetlen őszinteség, jöjjön a kegyes hazugság. El lehet játszani például egy hirtelen jött telefonhívást a főnökétől, hogy azonnal ki kell javítani egy elrontott pályázatot, vagy egyszerűen mondja azt, hogy rosszul érzi magát, szédül, stb. Előnye, hogy nem sérti vérig a másikat, hátránya viszont, hogy reménykedni hagyja – teljesen feleslegesen. 

„Én a barátnőmet kérem meg mindig arra, hogy x időben csörögjön rám és kérdezzen rá, mi a helyzet. Ha lerázom, azt jelenti, hogy jól sikerült randi közepén tartok épp, de ha azt válaszolom, hogy azonnal ott vagyok, akkor épp sikerült kimentenie egy nagyon ciki szituációból. Eképp barátnőmnek többször született meg a gyereke, és párszor már autóbaleset is érte" – mesélte Flóra. 

Tervezzen be egy programot!

Ha sem az igazsághoz nem érzi magát elég karakánnak, sem pedig hazudni nem szeretne, vagy egy egyszerű megoldás: tervezze a randikat villámrandikra, úgymond szimpla pofavizitre, amikor csak felméri a terepet, megnézik maguknak egymást, kicsit beszélgetnek, és utána mindenki megy a következő programjára. Készítse fel előre a randipartnerét, hogy mindössze 15 perce van rá, mert rohannia kell, így füllentenie sem kell neki. Ez minden pocsék randi esetében jól sül el, ha pedig mégis kellemesen alakulnak a dolgok, le lehet mondani a következő programot, vagy folytatni lehet az egészet egy másik alkalommal. 

„Nekem ez mindig bejön, összefutunk egy parkolóban, puszi-puszi, csacsogás, és máris megvan az első benyomás. Nem kell túlragozni az első találkozást. Ha szar a szituáció, el lehet menekülni, de ha bejövős a csaj, simán lehet maradni, minden lelkiismeret furdalás nélkül" – írta Csaba. 

Viselkedjen kínosan! 

Ezt a fajta megoldást leginkább azoknak ajánljuk, akik tisztában vannak azzal, hogy a randinak amúgy sem lehet jó végkimenetele, de legalább saját magukat szeretnék elszórakoztatni, ha már a másik fél nem teszi meg. Csámcsogjon, tikkeljen, SMS-ezzen folyamatosan a barátnőjével, ötpercenként szaladjon ki a vécére, hangoskodjon, beszéljen kizárólag az előző kapcsolatáról, említse meg, hogy a jósnő szerint már ebben a hónapban megkéri valaki a kezét. A siker garantált, randipartnere rövid időn belül lezárja valamilyen módon a randevút: vagy kíméletlen őszinteséggel, vagy hazugsággal, vagy elrohan a következő programjára, de az is lehet, hogy csámcsogni, tikkelni, SMS-ezni kezd.