Bármit lát az ember az interneten, mindig felmerül, hogy esetleg csak átverésről van szó. Soha ennyire erősen nem kívántuk, hogy bárcsak legyen átverés egy videó, mint a fenti felvétel kapcsán: egy megkövezés látható rajta, illetve annak csak az előkészületei, de így is sokkoló és felkavaró ez a 42 másodperc. A Daily Mail fordítása szerint az IS (azaz az Iszlám Állam) által publikált videón látható férfiak házasságtöréssel vádolják a nőt, akit saját apja vezet a kivégzésre.

A nő először az életéért könyörög, de erre azt mondják neki, hogy inkább örüljön, hogy most halálra fogják kövezni, mivel halálát az Isten rendelte el. Megkérdezik, hogy hajlandó-e alávetni magát Isten akaratának, amire igent mond, majd apjához könyörög, hogy bocsásson meg neki. Az apa először nem szól, aztán csak annyit válaszol a lányának, hogy „ne nevezz apádnak”.

Minderre egyébként egy Hama nevű helyen került sor Szíriában, ahol korábban egy férfit is halálra köveztek már, szintén házasságtörésért. A háború 2011-es kitörése óta egyébként ez az egyetlen olyan dokumentált eset, hogy házasságtörő férfit halálra köveztek, de videófelvétel csak ennek a nőnek a kivégzéséről került nyilvánosságra. A Randiblogban is megírtunk viszont egy olyan esetet, amikor egy pár hasonló okok miatt menekülni kényszerült az életüket fenyegető rokonok elől Afganisztánban. Hát most láthatjuk, hogy ők mit úsztak meg.

Ezt a posztot Facebook-oldalunkon kommentelheti!

Kövessen minket a Facebookon is!