Randi

A Velvet randiblogja

A békés házasság titka illegális

2014. augusztus 27., 14:47 Módosítva: 2014.08.28 08:46
56

Jó hír: amerikai kutatók találtak valamit, amitől a jelek szerint drasztikusan lecsökken annak a valószínűsége, hogy egy házasságban erőszakig fajuljanak a viták. Rossz hír: a családon belüli erőszak ezen kvázi ellenszere illegális. A marihuánáról van szó ugyanis. A Jezebelen találtuk meg a University of Buffalo tudósainak kutatási eredményeit, amiket 634 olyan pár vizsgálatával kaptak, akik legfeljebb 9 éve voltak házasok az 1996-ban kezdődött, tehát már évtizedeken óta tartó felmérés végzésekor.

Szóval a konklúzió az, hogy azoknál a házaspároknál, akik marihuánát fogyasztanak, kevésbé jellemző a családon belüli erőszak. Vizsgálták az összes lehetséges esetet, és azt találták, hogy azoknál a pároknál a legritkább az úgynevezett intim partner elleni erőszak, ahol mindkét fél fogyaszt marihuánát. Persze ez még nem feltétlenül bizonyíték arra, hogy a békés együttélést éppen a fű biztosítja ezekben a házasságokban. De előfordulhat, hogy így van: a kutatók azt mondták a Washington Postnak, hogy „a marihuána erősítheti a pozitív érzelmeket, ami csökkentheti a konfliktusok és az agresszió valószínűségét”.

shutterstock 130733993

És nem kizárt az sem, hogy a szívástól tompulnak a használók érzelmi reakciói, így aztán kevésbé valószínű, hogy az erőszakig eszkalálódik egy-egy összetűzés. Hogy az „együtt szívunk, együtt nevetünk” elv egy házasságon belül is tényleg ilyen jól működik-e, az az USA-ban valószínűleg hamarosan el fog dőlni, hiszen Colorado és Washington államban már legális ez a szer. A magyar párok ezzel szemben belátható jövőben még kénytelenek lesznek füvezés nélkül fenntartani próbálni a családi békét.

Az Emmy-díjkiosztó 10 legmenőbb szerelmespárja

2014. augusztus 26., 16:51 Módosítva: 2014.08.27 13:35
1

Az Emmy-díjak idei átadójával kapcsolatban kitárgyaltuk már, hogy Gwen Stefani tökéletesen nézett ki, illetve hogy a várandós Hayden Panettiere olyan gyönyörű, mint még soha, de azt is meg kell mutatnunk önöknek, milyen csodaszép párok jelentek meg az eseményen. Bebizonyosodott, hogy Kaley Cuoco általunk sokat csesztetett haja pasija társaságában valahogy helyreállt, a valamivel idősebb színészeket képviselő Matt LeBlanc pedig nővel az oldalán mutatta meg, hogyan kell 47 évesen menőnek lenni.

Kattintson a képre, és nézze meg, hogyan romantikáztak a sztárpárok a vörös szőnyegen! Ha pedig ennyi nem volt elég, klikkeljen ide oscaros párokért pár évvel ezelőttről!

Gyönyörű menyasszony rosszul bírja a piát

2014. augusztus 25., 16:25 Módosítva: 2014.08.26 10:11
10
MyrnOH1
Fotó: imgur / TurnAroundSlowlyInYourSwivelChair

A feleségem részegen Taco Bellt próbál rendelni a lakodalom után” – ez a felirata a fenti képnek, ami az Imgurról szép lassan terjed széjjel az internet egyre távolabbi sarkaiba. Sok kérdés felmerül az emberben a kép láttán, elsősorban ez: ennyire rossz volt a kaja a lagziban, hogy még éhesek maradtak? És ennyire rosszul bírja a menyasszony a piát? Egyáltalán, menő vagy ciki egy menyasszonynak a saját esküvőjén úgy leinni magát, hogy részegen hülyeségeket csinál? És vajon miért olyan a menyasszonyi ruha, mint egy Disney-hercegnő jelmeze? Ezekkel kapcsolatban válaszaink nincsenek, viszont alább szívesen megmutatjuk azt az Imgur-posztot is, amiben a vőlegény később további képeket tett közzé menyasszonyáról, aki ezek szerint nem csak részegen néz ki hercegnőnek.

Távolról sincs vége, olvasson még

5 dolog, amivel könnyedén elcseszheti az első randit

2014. augusztus 24., 12:11 Módosítva: 2014.08.25 10:54
28

Senki sem születik makulátlan magabiztossággal, és folyton lesznek olyanok, akik sohasem randiztak még. Ezek a tippek nekik, randizásban tapasztalatlan zöldfülűeknek szól. A Thought Catalog egyik bloggere, Hailey Cross egy fiatal lány, aki megfogalmazta, mi az az öt dolog, aminek elkövetésével egy férfi abszolút tönkre tud vágni egy randit, de mi úgy gondoljuk, a tippek mindkét nemnek hasznosak lehetnek, elvégre nem törvényszerű, hogy egy férfi hívjon randira nőt minden esetben, sőt, az sem biztos, hogy egy kapcsolatban van egyáltalán férfi

Távolról sincs vége, olvasson még

Az interneten csak nyitva hagytam egy kaput

2014. augusztus 23., 17:55 Módosítva: 2014.08.24 11:09
1

Ha beütjük a keresőbe az "internet szerelem" szavakat, találhatunk pár sztorit, ami internetes megismerkedésről szól, de ezek sorra úgy kezdődnek, hogy a felek chaten vagy valamilyen társkeresőn ismerkednek meg. A technika fejlődése viszont manapság olyan méreteket öltött, hogy előfordul, a való élet teljes kontrasztjaként két ember úgy lesz nagyon szimpatikus egymásnak, hogy sosem látták egymást és nem tudják egymás nevét, csak tudják, milyen macskás képen nevet vagy milyen elvont zenét hallgat a másik. Mi e jelenség előtt fejet hajtva gondoltunk arra, hogy közöljük négy olvasónk történetét, akik vagy direkt, vagy véletlenül, de az internet segítségével találkoztak jelenlegi párjukkal.

Négy női olvasónk bizonyítja be álnéven, hogy a szerelem megszülethet Twitteren, Tumblren és az egyre népszerűbb Tinderen is, az összehasonlítás kedvéért pedig hoztunk egy hagyományos társkeresős, nem T betűvel kezdődő, Randivonalas történetet is. Ha önnek is van valamilyen története a virtuális ismerkedésről, amit szívesen elmesélne a nagyvilágnak, írja meg bátran a Randiblog e-mail címére

shutterstock 68884168
Távolról sincs vége, olvasson még

Ezekkel próbálkozzon, ha megcsalta párját, de megtartaná

2014. augusztus 22., 17:47 Módosítva: 2015.05.11 13:48
5

A félrelépéseknek nem úgy lesz leggyakrabban végük, hogy a csalfa fél bevallja párjának, mit tett, majd miután összetörte a szívét, megpróbálja visszahódítani, mert valószínűleg így lehet ezt a legnehezebben csinálni, ahogyan erre már korábbi levélírónk, Sarolta tanácsai is rávilágítottak. Ha ön jó útra tért hűtlen, és szeretné visszaszerezni kedvesét mindenáron, a Psychology Today egyik szakembere készült önnek pár jó nagy adag kitartást igénylő tippel, amivel sikerrel járhat, ha teljesen megalázkodik és egyszerű színvallás helyett teljes felelősséget vállal tetteiért. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Kamuhalállal úszta meg saját esküvőjét

2014. augusztus 21., 17:45 Módosítva: 2014.08.21 21:34
60

Amikor két ember összeházasodik, azzal valakinek mindig van valami baja. Jobb esetben csak az apósnak, vagy a házasulandó felek óvodáskori szerelmeinek, esetleg valamelyik sógornőnek, például annak, aki a szerinte bátyjához nem illő menyasszony nevében lemondta a ceremóniát, de ebben a Huffington Postról szerzett történetben sajnos vőlegény volt az, aki úgy érezte, hasonlóan radikális módszerrel kell megakadályoznia az esküvőt.

Távolról sincs vége, olvasson még

A menet végére feldagadtak a szeméremajkaim

2014. augusztus 20., 18:26 Módosítva: 2014.10.27 15:01
28

Kedves Lőrinc és mindenki, akinek gondja van azzal, hogy a barátnője folyton elhárítja a közeledését! Szeretném megosztani a saját tapasztalataimat” – mindig fellélegzünk, ha a sok-sok probléma után végre jelentkezik valaki, és azt írja le, hogy sikerült megoldania a problémát. Ez a levél egy ilyen, a beküldőt Hajnának kereszteltük át, és azért külön köszönettel tartozunk neki, mert nem csak a tényt írta meg, hogy sikerült helyrehozniuk a kapcsolatukat, hanem azt is, méghozzá elég részletesen, hogy hogyan. Szóval akinek problémája van a szexszel a párkapcsolatában, olvasson figyelmesen! Ha ön is hozzátenne valamit a témához, ha mást tanácsolna, mint amit Hajna megírt, ha valami egészen más párkapcsolati gondhoz kéri olvasóink tanácsát, vagy ha egyszerűen csak van kedve mesélni, kérjük, írjon a Randiblog email-címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Jaj, akkor nem lesz akkora cicim

2014. augusztus 19., 18:08 Módosítva: 2014.10.27 15:00
82

A Ha egy pasi azonnal dugni akar, kövér és ronda nőt keres című posztra reagálok, mivel a témán meglehetősen sokat gondolkoztam az elmúlt években” – nagyon megörültünk az alábbi levélnek, mert egy nagyon érdekes és sokakat foglalkoztató témát helyez teljesen új megvilágításba. A beküldőt Teklának hívjuk (az igazi neve valami más), és ő azt írja, régen ő is vékony akart lenni, de már nem, és persze attól érdekes igazán a levele, hogy meg is indokolja, hogy miért nem. Feltehetőleg lesz Tekla beszámolójában olyasmi, ami önt meglepi, amivel egyetért, vagy esetleg amit teljesen másként gondol vagy tapasztal – kérjük, írja meg ön is véleményét, illetve saját történetét! A leveleket továbbra is a Randiblog email-címére várjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még

Más nőt hogyan, mikor és hol dugott meg

2014. augusztus 18., 19:47 Módosítva: 2014.10.27 15:01
11

Mindig szerettem erről a témában olvasni az oldalon, de azt vettem észre hogy eddig csak férfiak írtak arról milyen ha a nő megvonja a szexet. Hát tessék. Itt egy tapasztalat a gyengébbik nemtől” – Ilona már a második olyan hölgy, aki arról számol be nálunk, hogy férje egyre gyakrabban utasítja el a szexet. Korábbi levélbeküldőnk, Mária azt mondta, már attól is kicsit jobban érezné magát, ha tudná, hogy nincs egyedül a problémával, hát íme, vannak még, akik ugyanezzel a dologgal küzdenek. Ilonáéknál ráadásul egy gyerekszülés is közrejátszott a dolgok alakulásában, de úgy tűnik, egyelőre nincs megoldás. Esetleg ön tudja, hogy mit lehet tenni ilyen esetben? Kérjük, írja meg véleményét, vagy saját tapasztalatait a Randiblog email-címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Márciusban vesztettem el a szüzességem

2014. augusztus 17., 17:00 Módosítva: 2014.10.27 15:00
4

Mi ilyenek vagyunk: egyre furább álneveket adunk olvasóinknak, illetve az általuk beküldött történetek szereplőinek. Az alábbi levél mindössze 19 éves íróját például Jácintának kereszteltük át, mert nagyon intim dolgokról és titkokról is ír, ezért nem szeretnénk, ha bárki ráismerne. Valószínűleg barátnőjének és exének is valamivel hétköznapibb neve van igazából, mint ami az alábbi levélben szerepel, de persze egyáltalán nem ez a lényeg, hanem az, hogy az elmúlt bő két év szerelmi kalandjai hogyan zajlottak Jácinta életében, és hogy ő milyen tanulságot vont le mindabból, amit csinált, illetve ami történt vele. Olvassa végig a történetet, aztán ha úgy érzi, Jácinta beszámolója levélküldésre inspirálta, írjon azonnal a Randiblog email-címére! Minden észrevételt, kommentet és saját történetet szívesen várunk – nyugodtan írhat, természetesen az ön inkognitóját is meg fogjuk őrizni!

Távolról sincs vége, olvasson még

Szokjam meg, hogy magamat elégítem ki?

2014. augusztus 16., 15:37 Módosítva: 2014.10.27 15:00
24

A nemrég megjelent, 20 kifogás, hogy a feleségem miért nem szexel c. cikketekre szeretnék reagálni” – írta nekünk valaki a napokban, és az illetőt Máriának neveztük el, ugyanis egy hölgyről van szó. Mi egy kicsit meglepődtünk, amikor kiderült, miért ír: náluk ugyanis az az atipikus helyzet áll fent, hogy nem a feleség az, aki valami kifogással folyton visszautasítja a szexet, hanem a férj. A részleteket Mária meglehetősen érzékletesen írja le, és kifejezetten kéri, hogy aki tud, mondjon neki valami hasznosat, legalább annyit, hogy ő is volt már ilyen helyzetben. Ha ön tudna mit mondani Máriának, kérjük, ne tartsa magában, írja meg a Randiblog email-címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Mázli: villám csapott a lánykérős fotózásba

2014. augusztus 15., 15:20 Módosítva: 2014.08.15 16:27
3

Ez van: manapság már nem csak az esküvőknek divat nagy feneket keríteni, hanem a lánykéréseknek is. Magyarország sem kivétel, de különösen jellemző ez a trend Észak-Amerikára és Nagy-Britanniára, ahol gyakran már a lánykéréshez is hívnak profi fotóst. Ezt tették a mai posztban látható párok is, és az első, kanadai kettősnek ráadásul jó nagy mázlija is volt. Pedig először úgy nézett ki, hogy éppen, hogy pechjük lesz, mert kiválasztottak egy szép, romantikus mezőt, és a koncepció nyilván az volt, hogy valami derűs-napsütéses fotósorozat készül majd. Ehhez képest be volt borulva és vihar közeledett, de a fotósnak sikerült pont úgy készítenie egy képet, hogy az exponáláskor a pár mögött néhány kilométerrel becsapódó villám úgy néz ki, mintha egyenesen a szerelmesekbe nyilallna belé. A lányt egyébként Kassandra Sadkernek, a srácot Craig Nicholsnak, a fotóst pedig Elizabeth Van Der Bijnek hívják, és a sztori nagyban emlékeztet arra a múlt havi esetre, amikor meg egy tornádó süvített bele a háttérbe egy esküvőn.

Távolról sincs vége, olvasson még

21 szokatlan csajozós tipp lányoktól, fiúknak

2014. augusztus 14., 18:21 Módosítva: 2014.10.23 12:29
195

Elég logikus ötlet, hogy csajozós tanácsokat ne (csak) a férfiak adjanak egymásnak, hanem a nők mondják meg a tutit a másik nembe tartozóknak – mégiscsak a nők maguk tudják a legjobban, hogy mivel lehet elnyerni a szívüket. A Thoughtcalatog nevű website-on találtunk egy összeállítást, ami pontosan ezen az ötleten alapul, bizonyos Chelsea Fagan 21 olyan dolgot listázott, amivel szerinte jó eséllyel le lehet venni egy nőt a lábáról, a legtöbb férfi számára mégis szokatlanok lesznek ezek az ötletek.

Most ne kattintson a képre, inkább görgessen lejjebb a 21 tippért!
Most ne kattintson a képre, inkább görgessen lejjebb a 21 tippért!
Fotó: Northfoto

Pontosan attól tudnak ezek a dolgok olyan hatásosak lenni, hogy a legtöbb pasinak az ilyesmi nem jut magától eszébe, így aztán a meglepetés erejével hatnak ezek a húzások. Némelyik elég nehezen valósítható meg a gyakorlatban, kicsit költséges vagy nem igazán életszerű, de azért ezeket sem cenzúráztuk ki, a többi viszont telitalálat.

Távolról sincs vége, olvasson még

15 embertípus, aki valószínűleg megcsalná önt

2014. augusztus 13., 15:25 Módosítva: 2014.08.14 09:12
1

Egy kapcsolat kezdetén az ember szeretné tudni, hogy kiválasztottja mindig hűséges lesz-e hozzá. Ezt azonban előre elég nehéz megmondani, mert nyilván rengeteg mindentől függ, hogy sikerül-e kivitelezni a holtig tartó monogámiát, mindenesetre rengeteg kutatás foglalkozott már azzal, hogy melyek azok az embercsoportok, akik hajlamosabbak a félrelépésre. A YourTango.com oldalnak volt az a briliáns ötlete, hogy össze kéne szedni ezeket az egymástól független kutatásokat. Ők 9 csoportot találtak, de mi ezt megtoldottuk még jópárral, hogy olvasóink teljesebb képet kaphassanak a rizikócsoportokról.

Szívesen.

Távolról sincs vége, olvasson még

Pont az esküvőjére egy mázsásra hízott a menyasszony

2014. augusztus 12., 15:30 Módosítva: 2014.08.12 21:49
24

A mai posztban bemutatott brit asszony kicsit eső után köpönyeg jelleggel fogyókúrázott, de természetesen soha nincs késő az egészséges életmód elkezdéséhez, magától értetődik, hogy fogyása így is példamutató. Csak éppen az esküvőjére nyomta rá a bélyegét elég erősen, hogy addigra a 27 éves Vicky Jennings pont száz kiló fölé hízott. Más menyasszonyok direkt pár számmal kisebb esküvői ruhát vesznek és belefogynak, Jennings ruháját azonban éppen, hogy egyre jobban ki kellett engedni, ahogy közelgett a nagy nap. A fiatalasszony végül akkor szánta rá magát a diétára, amikor meglátta esküvői fotóit.

Távolról sincs vége, olvasson még

A menyasszonyi ruhák 50 árnyalata

2014. augusztus 11., 16:35 Módosítva: 2014.08.11 19:05
84

A nyugati kultúrkörben az esküvő elhagyhatatlan részlete afehér menyasszonyi ruha. De néha azért egy-egy poszttal emlékeztetjük magunkat, hogy azért más kultúrák is vannak a világon, és ott egészen máshogy öltöznek fel a menyasszonyok. Ma például újra Indiát vesszük el, mert Delhiben esküvői divatbemutatót tartottak a hétvégén, olyan ruhákkal, amiket nem minden nap lát az ember.

24 fotót láthat a képösszeállításban, megpróbáltuk őket az öltözékekben domináns árnyalat szerint sorrendbe állítani, csak persze annyira színesek ezek a ruhák, hogy nem mindegyiknél van domináns árnyalat, igazából összesen ötvennél jóval több színt számolhat össze, aki elkezdi a képeket bogarászni. Nem valószínű, hogy itthon bárki is komolyan fontolóra venné, hogy ilyen öltözékben megy majd férjhez, de álmodozni azért lehet – klikkeljen a képre és tegye ezt! Az összeállítás végén egyébként néhány vőlegényt is megnézhet, hát ők sem sokban hasonlítanak a nyugati vőlegényekre.

A 3 hónap alatt négyszer éltünk nemi életet

2014. augusztus 10., 13:00 Módosítva: 2014.10.27 15:00
42

Az én történetem 3 hónap megvonásos játszmáról szól. És a végső cél a kapcsolat leépítése volt” – Lőrinc álnéven fog szerepelni nálunk az alábbi levél beküldője, aki a szexmegvonás-témához teszi hozzá saját történetét. Többen is leírták, hogy milyen kifogásokkal hárítja el valaki a szexet egy kapcsolatban, és Lőrincéknél is volt ilyenekből éppen elég, de aztán, mint kiderül, ebben a történetben a szexmegvonáson kívül nagy fontossága van az anyagiaknak is. Folyamatosan várjuk az olvasói sztorikat, ezért ha van saját tapasztalata a témában, vagy ha csak tanácsolna valamit Lőrincnek, kérjük, írjon a Randiblog email-címére! Persze előbb olvassa el, mit írt nekünk Lőrinc legutóbbi barátnőjéről!

Távolról sincs vége, olvasson még

Lefeküdtünk egymással, majd ő hátat fordított nekem

2014. augusztus 9., 15:19 Módosítva: 2019.08.07 09:34
82

Miután rengeteg történetet elolvastam már a Randiblogon, úgy döntöttem, megosztom veletek én is saját történetemet, hogy végre kiadjam magamból, valamint azzal a reménnyel, hogy talán hasznos is lehet mások számára!” – általában a hétvégére tartogatjuk az olvasók által beküldött történeteket, és ma Emő levele kerül sorra. Ő nem is csak egy sztorit mesél el, hanem kettőt, de sajnos a kettő nagyban hasonlít egymásra, és nehezen állja meg az ember, hogy az egybeesésekből ne vonjon le messzemenő következtetéseket a férfiakra nézve. Ön egyet ért Emő végkövetkeztetésével? Olvassa el a beszámolót, és ha van véleménye vagy saját tapasztalata, kérjük, írjon ön is a Randiblog email-címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Inkább cápákra költötte a jegygyűrűre félretett pénzt

2014. augusztus 8., 15:49 Módosítva: 2014.08.08 20:54
2

Egy kapcsolat végén mindig nehéz túllendülni, de a mai posztban bemutatott férfi egy tényleg eredeti módját választotta a szakítás feldolgozásának. Az illetőt George Probstnak hívják, 40 éves, amerikai, és 2006-ban hagyta el a barátnője. A csaj igazán rosszul időzített: Probst akkoriban már azt tervezgette, hogy megkéri a lány kezét, és a jegygyűrűre is félretett egy nagyobb összeget. Erre a leendő menyasszony egyszer csak lelépett. Ebben a helyzetben egyetlen pozitívum volt, mégpedig az, hogy legalább a gyűrűre szánt pénz még megvolt, úgyhogy Probst úgy döntött, akkor a nő helyett saját magára fordítja a megtakarítást.

Távolról sincs vége, olvasson még

A harmonikus kapcsolat 7 apró jele

2014. augusztus 7., 15:12 Módosítva: 2014.10.23 12:39
132

Valószínűleg nem túl jó ötlet, ha az ember a Daily Mail alapján éli a szerelmi életét, de azért találtunk most náluk valamit, ami egész értelmesnek tűnik – reméljük, ön is így fogja gondolni. A brit bulvársajtó behemótjának szakértője, bizonyos Tracy Cox azt szedte össze, hogy mik a hosszú távon is működni tudó kapcsolatok közös jellemzői. Természetesen minden kapcsolat más és más, de a kutatások beazonosítottak néhány tényezőt, amik valószínűsítik egy viszonyról, hogy tartós lesz. Érdekes úgy olvasni ezt a listát, hogy az ember közben saját jelenlegi vagy legutóbbi kapcsolatára gondol – a hétből hány dolog (volt) jellemző önre és partnerére?

Távolról sincs vége, olvasson még

Rosszkor pisilt, elszalasztotta a csajt

2014. augusztus 6., 16:24 Módosítva: 2014.08.07 13:02
4

Egy ír fiatalember ellovagiaskodta az udvarlást, és ennek következtében egy lányt, aki nagyon megtetszett neki, és akivel már órák óta beszélgetett, a legkritikusabb pillanatban szalasztott el. A hibát internetkapmánnyal próbálta korrigálni, és kedvezett neki a szerencse, mert újra összehozták a lánnyal. Reméljük, a második lehetőséget már nem baltázza el a Buzzfeed által híressé tett hősszerelmes.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ön is ilyen életet és halált szeretne

2014. augusztus 5., 14:25 Módosítva: 2014.08.05 21:28
133

Viszonylag ritkán csinálunk ilyet, de mára egy megható történetet választottunk, az ABC egyik helyi csatornája által készített fenti videónak mi sem tudtunk ellenállni. Ez az a típusú sztori, ami a többséget valószínűleg megríkatja, főleg azokat, akik saját szüleiket-nagyszüleiket látják a főszereplőkben, esetleg saját magukat, ahogy jelenlegi szerelmükkel egy hosszú és boldog, együtt leélt életet hagynak itt. Szóval egy amerikai párról van szó, 62 évig voltak házasok, és a múlt héten haltak meg – mindössze 4 óra különbséggel.

Távolról sincs vége, olvasson még

A nőket gyakrabban próbálják meg átvágni

2014. augusztus 4., 17:52 Módosítva: 2014.08.04 18:48
3

Nemrég arra mutattunk példát, hogy bizonyos szituációkban azért könnyebb a nőknek, mert egy csinos csaj jobb eséllyel dumálja meg a rendőrrel, hogy ne adjon büntetést – bár a posztban látható hölgy éppen nem járt sikerrel, pedig elég extrém meggyőzési módszerhez folyamodott. Ma azonban azzal kapcsolatban találtunk a Jezebelen egy ismertetőt egy kutatásról, hogy más esetekben mekkora hátrány nőnek lenni, méghozzá azért, mert a férfiak egy része konkrétan hülyének nézi a másik nemhez tartozókat – sőt, nem csak a férfiak egy része.

shutterstock 114918844

Sokszor hallja az ember, hogy például lakás vagy főleg kocsivásárláshoz érdemes egy férfit is magával vinnie a női vevőnek, és a UC Berkeley és a UPenn egyetemek kutatói bebizonyították, hogy ez sajnos egy elég hasznos tanács, mivel a hölgyeket sajnos gyakrabban próbálják meg átvágni. Igaz, a kutatásban vizsgált szituáció pont ennek az ellenkezője volt, azaz nem az eladó verte át a vevőt, hanem fordítva. A felmérésben résztvevőknek egy helyzetgyakorlatot kellett párosával elvégezniük, ami szerint egyikük egy ingatlant próbált eladni, lehetőleg kicsi, csendes, családi otthon céljára, míg a vevő azért akarta megvenni a telket, hogy hotelt építsen rá.

A vevőt játszó alanyoknak azt mondták, hogy rajtuk múlik, hogyan próbálják meggyőzni az eladót: alkudozhatnak, szépítgethetnek, vagy akár hazudhatnak is. Azt találták, hogy jóval többen folyamodtak ehhez a legutóbbi módszerhez, ha az eladó, azaz a megtévesztendő személy nő volt: 22% próbálta meg becsapni a női eladót, míg a férfieladókat csak 5%. Érdekes módon a másik oldalon nincs ilyen különbség a nemek arányában: azaz a nők ugyanúgy megpróbálják átvágni a többi nőt, mint a férfiak. Ezzel összhangban többször jött létre az adásvétel a gyakorlat végén, ha az eladó nő volt, a vevők ugyanis gyakrabban hazudtak a nőknek, így rávéve őket egy olyan bizniszre, ami nekik nem előnyös. A kutatók szerint a nőkről azt feltételezi mindenki, hogy kedvesebbek, viszont kevésbé hozzáértőek mint a férfiak, és kevésbé valószínű, hogy patáliát csapnak, ha véletlenül rájönnek, hogy megpróbálták őket átverni. Úgyhogy aztán egy csomóan bepróbálkoznak, és van, aki sikerrel.

42 évig jártak jegyben

2014. augusztus 3., 13:49 Módosítva: 2014.08.03 17:27
70

Imádjuk a romantikus és cuki beszámolókat a sírig tartó szerelmekről, úgyhogy nagyon megörültünk a Northfoto hírének, aminek két főszereplője a 71 éves David Barker és a 82 éves Daphne Thorp, akik idén házasodtak össze. A sztori viszont nem csak attól különleges, hogy az úr és hölgy ennyi idősen mondta ki a boldogító igent, hanem, hogy mindezt 42 évnyi jegyesség után tették. 

Az asszony nem sokkal válása után, 1972-ben egy társastánc-órán ismerte meg Barkert, egyből egymásba szerettek, összeköltöztek, négy hét múlva pedig el is jegyezték egymást. Az évek teltek-múltak, a házasság viszont nem köttetett meg, Thorp ugyanis nagyon nehezen szánta rá magát a lépésre azok után, hogy korábbi házassága kudarcba fulladt. 

Tavaly viszont az öreg hölgy szívinfarktust kapott, akkor döntötték el, hogy nem húzzák tovább a dolgot, eljött az ideje a ceremóniának. Gyűrűkből viszont újat kellett venniük, annyi év eltelt ugyanis az eljegyzés óta, hogy a régebbiek már nem mentek fel az ujjaikra. 

Várt volna ennyit? Nem? Kommentálja ezt a cikket!

Kövessen minket a Facebookon is!
 

Öt óriási hiba esküvő előtt

2014. augusztus 2., 21:15 Módosítva: 2014.08.03 09:00
22

Az esküvői szezon közepén összeszedtük, mik azok a tipikus ballépések, amiket el lehet követni a ceremónia előtt. Olvasói vélemények szerint nem tesz jót sem a saját elképzelés érvényesítése, sem a bizonytalanság, és azt is engedni kell, hogy a másik megtartsa a legény- vagy leánybúcsúját. Hozzászólna a témához? Írjon levelet a Randiblog email-címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Nem tartom megalázónak, hogy csak szexre kellettem

2014. augusztus 1., 19:21 Módosítva: 2014.08.02 13:59
1

Ismét egy érdekes olvasói levél landolt a postaládánkban azok után, hogy megírtuk, mik a legáltalánosabb jelei annak, ha a férfi csak szexet akar a nőtől. A sors fintora, hogy olvasónkkal az eset fordítva történt: férfi létére nők használták a testét, majd dobták el, amikor megunták. Önnek is van hasonló sztorija? Írjon levelet a Randiblog email-címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Ezt a nőt tényleg nem érdeklik a belső értékek

2014. július 31., 17:38 Módosítva: 2014.08.01 15:59
6

Suzanne Heintz életét és munkásságát már bemutattuk úgy fél évvel ezelőtt: a képzőművésznő két próbababával osztja meg mindennapjait, és ezt mostantól hivatalosan The Playing House Project néven követhetjük. A program kibővült többek közt egy dokumentumfilmmel, amiben ő és műszerettei családi nyaraláson vesznek részt, utazgatnak, és persze folyamatosan fotózkodnak.

A család kevésbé eleven részét hurcolni persze nem lehet a legegyszerűbb. A képek tanúsága szerint végül fellélegezhetnek a rokonok és a barátok is, Suzanne végre férjhez ment! Ő és próbababa-párja egy esküvőn összekötötték életüket, és ezt természetesen szintén megtekinthető a képeken.

Egyébként a történet onnan indult, hogy a hölgy korosodó szingliként megunta az örökös „mikor mész már végre férjhez és alapítasz családot?”-jellegű kérdéseket, és úgy védekezik ellenük, hogy vásárolt két próbababát – egy férjet, egy gyereket – és azóta is velük él. Családját szorgosan fényképezi kerti partik, ünnepek alkalmával.

Mostanában több film (A nő, Transzcendens, vagy mondjuk a Plasztik szerelem) is foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy az ember-ember közötti kapcsolatot hogyan válthatja fel valami más – Suzanne Heintz projektje mindegyiknél hosszabb távúnak tűnik.

Ha egy pasi azonnal dugni akar, kövér és ronda nőt keres

2014. július 30., 17:41 Módosítva: 2014.07.31 10:02
56

Egy férfi olvasónk egy kegyetlenül őszinte levélben írta meg, hogyan látja kívülről nézve egyik barátnője szexkapcsolatait és hogyan kell tétlenül végignéznie, ahogyan kihasználják szerettét. A lány (nevezzük Zitának) nemsokára 30 éves lesz és még nem volt egy normális érzelmeken alapuló kapcsolata sem. Ön is volt hasonló szituációban, amikor csak szexre kellett? Írjon levelet a Randiblog email-címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Hat hazugság, amivel az elhagyott nőt etetik

2014. július 29., 19:51 Módosítva: 2014.07.29 22:05
61

Ha csak a Szex és New York című agysejtgyilkoló sorozatban elhangzott mondatokat vesszük alapul, a nők aztán valóban hihetetlen blődségeket tudnak összehordani, ha elhagyott barátnőjük megvigasztalása a cél. Most összegyűjtöttük a leggyakoribb nyugtató szövegeket, amiket legalább egyszer minden reménytelenül szerelmesnek elsütnek az életben, anélkül, hogy bármi igazságalapja lenne a dolognak. Ugye, ismerősök a dumák? 

Távolról sincs vége, olvasson még