Randi

A Velvet randiblogja

A távkapcsolatot csak a beleszületettek bírják

2008. október 29., 15:36 Módosítva: 2009.04.18 13:13
3
19 hozzászólás

Vera és Botond egy gimnáziumi osztályba jártak. Randizni érdekes módon csak levélben kezdtek el, azután, hogy Botond családja egyszer csak a tengeren túlra távozott. A románc tehát nagyrészt telekommunikációs eszközök révén szökkent szárba, mert míg Verát további tanulmányai Budapesthez kötötték - azaz öt teljes évig - csak tanítási szünetekben tudtak találkozni. Vera a téli vizsgaidőszak után pár hétre és a nyári szünetre tudott kimenni kedveséhez. Ezen kívül maradt a telefon és az email; egy évből nagyjából nyolc hónapig csak ilyen készülékeken keresztül tudtak érintkezni.

A távkapcsolatban végigcsinált fél évtized után aztán végre nem volt már miért itthonmaradnia a frissdiplomás Verának, kiment vőlegénye után, összeházasodtak, és azóta is boldogan élnek együtt. Úgy gondoltam, jobb szakértő nem kell a távkapcsolatokhoz Veránál a randiblogba, feltettem tehát neki pár kérdést a tapasztalatairól. A következő válaszokat kaptam.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megingathatatlan celebpárok: híresek és nem válnak

2008. október 28., 20:21 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
30 hozzászólás

Tessék, az eheti celebesposzt, amikor a hírességek világából nézünk néhány példát arra, hogy a párkapcsolatok témájában gyakran hangoztatott nagy igazságokra is mindig van ellenpélda. Most azt a nagy igazságot vesszük górcső alá, miszerint Hollywoodban lehetetlen hűségesnek maradni, a sikernél és a szerencsénél ebben a világban csak a házasságok forgandóbbak. Emlékezetes, hogy Britney Spearsnek volt egy házassága, ami alig volt hosszabb egy sima randinál - 55 óráig tartott. Azért nem mindenki bírja ilyen nehezen, ha ki kell tartani egy ember mellett.

David Beckhamről és csini feleségéről sok rosszat elmondtak már, és őszintén szólva nem találkoztam olyan emberrel, aki szimpatikusnak találta volna őket. Nem tartozom a rajongók közé magam sem, de vitathatatlan, hogy ennyire híres párok nem szoktak tudni ilyen sokáig egy házasságban maradni. Mr. és Mrs. Posh Spice 1997-ben kezdett el randizni egymással, jól dokumentált házasságkötésükre pedig 1999-ben került sor. Voltak azóta pletykák rendesen, de Beckhamék - eddig legalábbis - sikerrel vették az akadályokat. Riszpekt. Vannak azonban olyan párok, akik, bár mindketten világhíresek, még régebb óta vannak együtt. Nézzük csak a rekordereket...

Távolról sincs vége, olvasson még

Szidott anyám érte

2008. október 27., 17:49 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
7 hozzászólás

Most, hogy nagyjából egy hónapja fut ez a blog, vagyunk már olyanban, hogy feltegyem azt a kérdést az olvasóknak, amit bizonyosan ők is meg szeretnének kérdezni egymástól, de úgyse válaszolna senki, ha nem lehetne névtelenül. Hogy lehet névtelenül válaszolni? Egy szavazásban! Hát tessék:

A magyar átlag egyébként 18, a nemzetközi 17,3. A témával kapcsolatban további kérdések merülnek fel, tárgyaljuk ki ezeket is akkor már! Szavazásáradat!

Távolról sincs vége, olvasson még

Randirémálom: kalandtúra falun

2008. október 26., 11:17 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
80 hozzászólás

Egy randi nem csak attól válhat rémálommá, hogy az illető, akivel találkozunk, nem felel meg a várakozásainknak, igaz, eddig csak ilyen sztorik érkeztek a ko.kola.blog@gmail.com címre. Mai történetünkben szintén egy habókos lovag ajándékozza meg szíve hölgyét egy borzalmas nappal, de ezúttal a külső tényezők is romantika ellen voltak, úgymint szakadó eső, esernyőhiány és vizes nadrágszárak. Hiába, randihelyet választani tudni kell. Bogi története következik.

Megismerkedtem egy nagyon helyes és aranyos fiúval a baráti társaságomból. Egyre több telefonbeszélgetés/smsezés után elhívott végre randira, kezdett a kapcsolat egyre közelibbé válni. Mivel mindketten vidékiek vagyunk, de egy nagyvárosba jártunk iskolába, így a város volt a legideálisabb döntés a randira. Gondoltam ezt én. Ő úgy gondolta, meginvitál engem kis falujába, és megismertet a barátaival.

Bebuszoztam hát a városba (ekkor még nem is sejtettem, hogy onnan tovább visz az utam), ahol ő várt is engem a buszmegállóban. Majd egy másik buszra nézett, jó hogy időben idértél - mondta, mindjárt indul a buszunk. Hát gondoltam oké, akkor nem moziba megyünk valamelyik plázába, hanem a falucskába. (Itt már eleve udvariatlannak tűnt, hogy miért nem ő jön el az én lakóhelyemre.) Egy háromnegyed óra zötykölődés után meg is érkeztünk. Az eső szakadt, esernyő nem volt nálunk, a nadrágom szára pedig térdig vizes lett.

Távolról sincs vége, olvasson még

Randirémálom: túl szexi, túl gazdag

2008. október 25., 11:27 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
44 hozzászólás

Ha teljesen eltérő anyagi háttérrel rendelkezik a két randizó fél, az a kapcsolat során sok problémát szülhet - egyikük olyan helyre szeretne menni szórakozni vagy nyaralni, amit a másik nem engedhet meg magának, a méregdrága ajándékok a másik oldalról viszonzatlanok maradnak, stb. De talán azért mégse annyira fontos ez a vonatkozás, mint amennyire az az úriember, aki az alábbi randit rémálommá változtatta, ráment a témára. Gabi levele következik:

"Emberünk - nevezzük Robinak - valljuk be, igen igen jól néz ki. Nálam legalábbis kimeríti a "jópasi" fogalmát. Így történhetett, hogy randevúra invitáltam, totális ködfátyollal balga fejem körül. Előtte megeresztettünk néhány telefont, amelyekből leszűrhettem, hogy nem hülye, és még viszonylag kedvesnek is tűnt. Aztán jött a személyes találka.

Sokat hallhattam csodálatos szüleiről, akik kb. 80 éve élnek boldog házasságban, mindketten felelős állást töltenek be, ahol természetesen sok pénzt keresnek. Aztán jött a bátyja, aki valami kastélyt vett, és ott próbál most tűnődni a világ dolgain, persze csak mellékállásban, mert amúgy övé a harmadik legfelelősségteljesebb állás piciny országunkban (anya és apa után). Na de kié a negyedik? Hát persze, hogy a velem szemben ülő, frissen végzett pályakezdőé, aki ekkortájt volt próbaidős valami igen menő cégnél, de már igen igen befolyásos volt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Randirémálom: a felszarvazott, az érettségizett és a fantáziadús

2008. október 24., 11:40 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
32 hozzászólás

Katától három részből álló levelet kaptunk (ide: ko.kola.blog@gmail.com), három annyira jó sztorival, hogy leginkább mindegyik külön posztot ért volna. Az email alapján egy komplett top3 ranglista jelenik meg lelki szemeink előtt a három legszörnyűségesebb randit okozó három pasi részvételével. Randirémálmok a javából - hosszú, de minden cseppje kincs!

"Régi balfácán udvarlóim közül a legelbaszottabb kategória abszolút győztese az első srác. Én 17 voltam, ő olyan 25. Egy ótvar kocsmába vitt első és egyben utolsó bensőséges randevúnkon. Én teát kértem - gondoltam teáscsészéből egy hepás alkesz sem iszik és a forróvíz némileg fertőtlenít - ő pedig valami 'koktélt', ami színvilágában valahol félúton volt a fagyálló és a slejm között, ízvilágát tekintve pedig - az első korty után vágott egy leírhatatlan arcot és ezt mondta: bazzeg de szar, kérsz?! Nos, ez még csak a kezdet volt.

Később kiderült, hogy nős, de nem élnek túl jól, ugyanis az asszony inkább egyik barátnőjével dug, mintsem ővele. Épp akkor is otthon volt a két hölgy, és élvezték egymás társaságát, én viszont az övét kevésbé. Nem sokkal később már tárgyra is tért, volna-e kedvem vele... és ha lehet akkor most. Ezzel ért véget a rövid, ámde annál tanulságosabb viszonyunk.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy randira felkészülni két órát tart egy nőnek

2008. október 23., 16:07 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
97 hozzászólás

A Tejben-vajban blog azt állapította meg tavaly nyáron, hogy egy nőnek egy teljes órára van szüksége ahhoz, hogy reggel annyira ráncba szedje magát, hogy indulhasson dolgozni egy átlagos napon (a ráncba szedés nem szóvicc akart lenni). Felmerül a kérdés, vajon akkor ehhez képest mennyi időbe telik, míg egy fontos randira előkészül egy nő, hiszen ez nem csak egy szürke hétköznap, hanem élete lehetséges párjának szeretne tetszeni.

A választ egyrészt közvéleménykutatások tartalmazzák. A Telegraph szerint 3276 órát tölt egy nő készülődéssel életében, igaz, itt nem csak randikról van szó, hanem bármilyen különleges esti programról. Mindenesetre a szintidő valahol 2 óra körül húzódik eszerint a cikk szerint, és a készülődést a hölgyek többsége még csak nem is élvezi. Lehetséges, hogy egy nő kétszer annyi ideig piperészkedik egy randi vagy egyéb fontos esemény előtt, mint egy átlagos reggelen? Egy tanácsadóhölgy itt mindenesetre amellett érvel, hogy fél órának elégnek kell lennie.

Nem sok adatot találtam a férfak piperészkedési szokásaira, de az bizonyos, hogy bár a hölgyeket nehéz lesz lekörözniük, azért a különbség markásan csökkenőben van az utóbbi időben. Borotválkozni, fürdeni, hajat mosni (és sérót belőni) a férfiaknak is kell, sőt, öltözködni is, a pasik legfeljebb kevésbé hajlamosak túldimenzionálni a viselet fontosságát, ezért gyorsabban döntenek egy ilyen "lényegtelen" kérdésben.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy ronda pasinak is lehet szerencséje

2008. október 22., 18:42 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
106 hozzászólás

Ha egy pasi nem szép, nem izmos, nincs dús haja, esetleg szemüveges, rondák a fogai, vagy esetleg egyenesen tovább is csúfítja magát a már alapból is ijesztő külsőhöz képest, annak a nők tekintetében is kicsit lejjebb kell tennie a lécet, ha randizni akar. Eddig a hétköznapok tapasztalati igazsága. És én minden héten egyszer előveszem "celebéket", akik az összes ilyesmire rácáfolnak (lásd kor- vagy magasságkülönbség).

Bűnronda pasik elképesztő szépségű szupermodelleket és egyéb istennőket tudnak leakasztani időnként, és az ő esetükben még csak azt se lehet mondani, hogy persze, mert legalább sok pénze van, hiszen, mint látni fogjuk, eseteinkben a nő gyakran még gazdabb is riasztó külsejű pasijánál, de minimum hasonlóan jól el van eresztve. A pasi vagyona tehát különösebb vonzerőt valószínűleg nem gyakorol a csodás hölgyeményre. Az első példa legyen Kate Moss, aki nagyjából két évet húzott le Pete Doherty oldalán. A többiekért lejjebb kell kattintani.

Távolról sincs vége, olvasson még

Randirémálom: "igen, nem, értem"

2008. október 21., 14:23 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
103 hozzászólás

A titokzatos, hallgatag férfi imázsánál Hollywood (meg az ő farvizükön egy dohánygyár) izgatóbb legendát nem kreált még. A szűkszavú pasik azonban, úgy látszik, csak a westernekben (meg a reklámokban) tudnak vonzók lenni, egy igazi randi velük inkább rémálomba hajló. Hajnitól érkezett az alábbi beszámoló a ko.kola.blog@gmail.com címre.

"Regeltem egy társkeresőn, ahol megismertem egy srácot augusztusban. Három napot msn-eztünk, azt is úgy, hogy én kérdeztem vagy meséltem, ő meg annyit válaszolt, hogy igen, nem, értem. Egyszer mondtam neki, hogy biztos ő hozza ki belőlem, hogy ennyire érdeklődő vagyok, és nem félénk, erre azt kérdezte, hogy gúnyolódok-e. Na itt kellett volna lezárni az egészet.

A 3. nap után egyszer csak eltűnt, sose jelentkezett be msn-re... Se egy email, se semmi. Nem is foglalkoztam vele. Majd 1 hónap múlva megjelent és családi problémákra hivatkozott. Kb. 2 hét újabb msn-ezés után, amikor persze én meséltem a napom, az élményeimet, kérdezgettem, néha ő is megkérdezett valamit, eljutottunk oda, hogy találkozzunk. Mivel szombaton nem ért rá, mert dolgozott, vasárnap délután találkoztunk.

Távolról sincs vége, olvasson még

"Aki leszopna" - avagy bemutatkozni tudni kell

2008. október 20., 11:10 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
69 hozzászólás

"Jókedvem van általában, hitem van és szeretek élni... Ennyi."

Így foglalta össze a lényeget önmagáról mutika a szülős poszt alatt, bemutatkozásképp stoljar,oror. részére (már most szólok, hogy ha randi lesz a dologból, akkor tartoztok egy beszámolóval a Kő kólának!). Erről a kedves-derűs másfél mondatról először is az jutott eszembe, hogy amilyen jól sikerült ez most mutikának, olyan nehéz egy ilyen bemutatkozást megfogalmazni mondjuk egy hirdetéshez, vagy akár élőben önmagunkról nyilatkozni élesben a randin. Aztán eszembe jutott Dolák-Saly Róbert őszinteségében is elrettentő példája:

Szóval akkor hogyan írjunk jó bemutatkozó-szöveget? Három fontos pont következik és az azokkal kapcsolatos veszélyek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Randirémálom: "ültek velünk szemben és bámultak"

2008. október 19., 11:11 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
26 hozzászólás

Továbbra is várjuk a bármilyen okból kifolyólag katasztrofálisra sikerült randik történeteit ide a kommentek közé is, de emailben méginkább (a ko.kola.blog@gmail.com címre). A mai sztorink olyan, amiben a kényelmetlenségek nem a randizó partnerek bénázásából vagy őrültségeiből származnak, hanem... Hát hogy pontosan kinek is a hibája az ilyesmi, vagy hiba-e egyáltalán, azt majd a hozzászólók eldöntik.

Móni beszámolója így szól:

"2002-ben vagy 2003-ban esett meg ez a sztori. Remélem, azóta javultak egy kicsit a viszonyok! Egy buliban megismerkedtem egy amerikai pasival, aki az egyik egyetemre jött vendégelőadni Pestre. Magas volt, nagydarab, intelligens, néger (nagy részben afrikai, kis részben indián, azaz native american származású), és nagyon bejött. Amikor másodszor keveredett össze az én társaságom az övével, újból egy bulin, számot cseréltünk, és megbeszéltük, hogy másnap randizunk.

Végül úgy alakult, hogy másnap egyikünk se tudott elszakadni máskor, csak az ebédidőben, és azt is csak úgy bírtuk megoldani, ha a Westend éttermében kajálunk egyet. Hát nem a romantika csimborasszója, de annyira akartam megint látni, hogy az még egyáltalán nem zavart, hogy műanyag tálcákkal kell lökdösődni egy plázában. Megvettük a kaját, leülünk egy asztalhoz, és beszélgettünk. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a mellettünk ülő asztaltól bámulnak minket. Ott ültek velünk szemben és bámultak kigúvadt szemmel, mint a borjú az új kapura. Nem rosszallóan vagy gyűlölködve, hanem csak meglepődötten!

Távolról sincs vége, olvasson még

Randirémálom: „nem lett volna szabad beszállnom a kocsijába"

2008. október 18., 11:31 Módosítva: 2018.09.26 14:13
0
24 hozzászólás

Randirémálmos posztunkra vajon csak az reagál emailben, aki nem regisztrált indapasszt, ezért nem tud kommentelni? Ezt talán soha nem fogjuk megtudni, mindenesetre a blog címére levélben érkező sztorikat külön posztban osztjuk meg az olvasókkal. Holnap is lesz egy!

A mait Bory küldte, aki a netes vakrandik kapcsán ajánlott biztonsági intézkedések közül egyet se foganatosított. Meg is bánta.

Én is interneten ismerkedtem meg egy a sráccal, még évekkel ezelőtt történt. A nevére hála Istennek már nem is emlékszem. Pár napja leveleztünk még csak, és egyik este ír nekem, hogy ne húzzuk tovább, találkozzunk azonnal. Már este volt, de vállalta, hogy följön Egerből autóval. Beleegyeztem, telefonszámot cseréltünk.

Annyi eszem még volt, hogy nem tanácsos pontosan a házunk elé hívnom, ezért a belvárosba beszéltem meg vele a randit, a Körúton egy sarkon. Megérkezik, lefékez előttem, és mondja, hogy szálljak be a kocsiba, mert itt nem bír leparkolni. Sejtettem, hogy nem lenne szabad beszállnom egy vadidegen autójába, de hirtelen nem tudtam mit mondani, beültem az anyósülésre.

Távolról sincs vége, olvasson még

Munkahelyi férjünkkel/feleségünkkel minden nap egy randi

2008. október 17., 13:15 Módosítva: 2009.04.18 13:13
1
42 hozzászólás

Állítólag a "munkahelyi férj/feleség" világszerte már rég bevett fogalom, de be kell, hogy valljam, velem nem fordul elő naponta többször, hogy ezt a kifejezést használnám. Persze a jelenség ettől még nagyonis létezik Magyarországon is. A munkahelyi férj, ill. feleség egy olyan, ellenkező nemű kolléga, akivel az ember sokkal jobban kijön, mint a többiekkel, akivel mélyebb kapcsolat alakul ki, mint ami egyébként kollégák között szokásos. Olyannyira, hogy ebbe akár némi flört is belefér időnként. Egy ilyen viszony sok mindent megkönnyít a munkahelyen, de bizonyos hátrányokkal is járhat, főleg, ha az embernek van igazi férje/felesége a munkahelyen kívül.

 

A Carrierbuilder.com szerint az emberek 23%-ának van munkahelyi házastársa. Hogy mik a jelei egy ilyen kapcsolat kialakulásának, azt nagyjából a következőképpen foglalják össze a szakértők.

Távolról sincs vége, olvasson még

Randi idősebb nővel? Celebéknek bejött

2008. október 16., 17:12 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
32 hozzászólás

Én egy olyan családból származom, ahol a felmenők között a feleségek következetesebben idősebbek valamennyivel a férjeknél. A hagyományos felállás szerint a férjnek "kell" egy-két évvel öregebbnek lennie, de tizenéves kor után talán már nem számít olyan sokat, hogy a lányok az érettségben valamivel a fiúknál előrébb szoktak járni. Persze a hírességek világában minden extremitásra találhatunk példát, így idősebb nővel randizó, mit randizó, házasodó pasikra is.

A 10 évnél kisebb korkülönbséget áthidaló párokat szóra se méltatjuk, kezdjük inkább a most már hivatalosan felbomlott Richie-házaspárnál. (Madonna egyébként első férjénél, Sean Pennél is idősebb, igaz csak 2 évvel - ők a mi családunkban fel se tűntek volna.) Mariah Carey ezzel szemben fiatalabb volt első férjénél, Tommy Mottolánál, kemény 21 évvel. Ehhez képest a csodatorkú énekesnő most Nick Cannon rapper- és színészpalántával kompenzál, akinél viszont 12 évvel idősebb. Na de ez még mind semmi...

Távolról sincs vége, olvasson még

Randirémálom: "állásinterjú helyzetet teremtett"

2008. október 15., 12:25 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
56 hozzászólás

Egy ismerős "életem legszörnyűbb randija" témában továbbította hozzám egy barátnője, Kriszta friss és ropogós élménybeszámolóját.

"A legviccesebb randim kb. két hete volt egy idiótával. Interneten beszéltük meg, nem akart sokat levelezni, mert szerinte élőben derül ki minden. Ezzel még egyet is értettem. Egyszer találkoztunk, egy órára, de azt is alig bírtam. Egyből a munkámról kérdezett, és villogtatta, hogy ő is ért hozzá (nem értett). Konkrétan állásinterjú helyzetet teremtett - menedzser pasi volt.

Az első percben elővillantott minden nála lévő értékes műszaki cikket és az öltönye márkajelzését. Aztán a munkámról faggatott (kedvenc mondatom: "és te akkor csak így számolgatsz? mert az én munkámban gondolkodni is kell!" Itt kellett volna hazamenjek). Még a fizetésemről is kérdezett. A végén meg azt mondta, hogy majd én keressem. Na persze, azóta is keresem."

A történetből annyi tanulság mindenképpen levonható, hogy az első randin kerülendő témák közé az anyagi helyzet túlzottan részletekbe menő kitárgyalását is felvehettük volna. Mindenesetre Kriszta sztorijával ezennel randirémálom-sorozat indul. Aki tud ennél hajmeresztőbbet is, írja meg bátran, akár alább egy kommentben, akár emailben a ko.kola.blog@gmail.com címre, ha úgy érzi, a sztorija egy külön posztot is megér.

A melegeknek könnyebb a randizás

2008. október 14., 13:34 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
58 hozzászólás

Baj-e, ha egy pasi alacsonyabb a csajánál? A férfi fizessen a randin vagy a nő legyen öntudatos? Legyen-e egyéjszakás kapcsolat, ha a csaj valószínűleg megbánja utána, a pasi viszont büszke lesz rá? A randizás nagy részben azért olyan bonyolult, mert a fiúk és a lányok ezerféleképpen különböznek egymástól, és emiatt nehéz kiismerni és elismerni, hogy a másik fél pontosan mire vágyik. Mikor nem zavarnak be ezek a nemek közötti ellentétek és nem okoznak kínos szituációkat egy kezdődő kapcsolatban?

Ha a két fél azonos nemű.

Távolról sincs vége, olvasson még

Figyelem, a kerítés bűncselekmény

2008. október 13., 11:11 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
12 hozzászólás

A kerítés három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Persze nem a képen látható típusú kerítésről van szó, hanem arról a cselekedetről, amit a büntető törvénykönyv 206. §-a így határoz meg: "haszonszerzés céljából valakit közösülésre vagy fajtalanságra másnak megszerez".

Ez tehát még csak nem is a randiösszeszervezést, hanem prostituáltak futtatását jelenti. De ez a paragrafus azért a hobbiból kerítőknek is intő jel lehet. Velem csak egyszer fordult elő életemben, hogy valakivel össze szerettek volna boronálni, de nem sok jó sült ki a történetből. A mesterségesen összehozott, azaz a harmadik fél közreműködésével leszervezett randik gyakorlatilag bukásra vannak ítélve.

A szerelmeseket összepárosító, titokban szövetkező, akár jószándékú kerítőnők kora több, mint száz éve lejárt. Ha notóriusan szingli ismerősünkön segíteni szeretnénk, hogy becsajozzon/pasizzon végre, járjunk vele segítségképpen társaságba, cipeljük magunkkal bulikba és eseményekre, de ne egy konkrét párt próbáljunk lőni neki. Ellenvélemény...?

Csókolózósuli ajkakkal, szívással és videóval

2008. október 12., 11:03 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
33 hozzászólás

Időszámításunk (értsd: az internet) előtt a tizenévesek lázas és titkos beszélgetések közepette oktatták egymást arról, hogyan kell csókolózni, arra az esetre, ha egy esetleges randevú odáig fajulna. Manapság erre már nincs szükség, mert a weben minden információ elérhető. A jópofa videojug.com például még a smárolásra is megtanítja nézőit. Tessék parancsolni:

A legfontosabb tanácsok magyarul is:

1. Legyen jó lehelletünk és önbizalmunk. Az ajkakkal kezdjük, aztán jöhet a nyelv, majd a nyak.

2. Ne szívjuk ki a másik nyakát, csak ha biztosak vagyunk benne, hogy örülni fog neki.

3. Fordítsuk félre a fejünket, hogy az orrok ne legyenek útban, és ne ijedjünk meg, ha összekoccannak a fogaink.

4. Szabad kezünkkel közben borzoljuk a másik haját vagy tapizzunk egyéb helyeken.

Ennél is jobb oktatófilm azonban szerintem az alábbi videoklip:

A legkínosabb szituáció randizáskor: a szülők

2008. október 11., 11:28 Módosítva: 2009.04.18 13:13
1
24 hozzászólás

Néhány randevú után az ember mindig elérkezik ahhoz a ponthoz, amikor egy általában kissé kényelmetlen szituáció közepette el kell mesélnie a szüleinek, hogy igen, randizik valakivel. Ez egyrészt azért kínos, mert az ősökkel általában egyéb témákról beszélget inkább kedves fiuk/lányuk, másrészt mert a bejelentésre a reakció kérdésözön szokott lenni, "mióta ismered?", "mik a szülei?", stb.

Ha ezen túlestünk, akkor már csak a még kínosabb szituáció van hátra: amikor be kell mutatni a kedvest a szülőknek, illetve amikor minket bemutat kedvesünk saját szüleinek. Szerencsés esetben erre véletlenül, azaz szervezkedés nélkül magától sor kerül, esetleg a szülők már korábbról ismerik párunkat, sőt, ha már meg is kedvelték, az talán az egyik legnagyobb szerencse, ami az embert érheti az életben. De ha mégse...

Távolról sincs vége, olvasson még

A randizáshoz humorérzék kell

2008. október 10., 11:56 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
15 hozzászólás

"Semmi más nem tud úgy tönkretenni egy románcot, mint ha a nőnek van humorérzéke."

Írja Oscar Wilde a Jelentéktelen asszony című drámájában.

"Ha a két félnek öszeillő humora van (fontos! cikkezzetek erről is!), akkor mindenről tudnak beszélgetni."

Írja Falke a randin kerülendő témákról szóló poszt alatt.

Bár ma már tudjuk, hogy Oscar Wilde nem lehetett különösebben nagy szakértő csajozás témában, azért lehet, hogy valamennyire mégis igaza van. A jó humorérzék ugyan nagyon vonzóvá tud tenni valakit, de érzésem szerint inkább a nők várják, hogy a pasijuk sziporkázzon, kevesebb az olyan férfi, aki ugyanezt a tulajdonságot keresné egy csajban. Talán nem véletlen, hogy a hivatásos humoristák túlnyomó többsége férfi, a vicces nők prototípusa Goldie Hawn, akiben bájos bugyutasága vicces, nem szellemesnek szánt beszólásai ("dumb is beautiful").

Távolról sincs vége, olvasson még

Netes randiknál már a szex előtt is védekezni kell

2008. október 9., 11:57 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
31 hozzászólás

Amikor az ember magányos és éppen nincs más kilátás, miért ne ismerkedjünk az interneten? Ha másért nem, már csak önmagában azért is megéri egyszer kipróbálni, hogy megtapasztaljuk, mennyire másmilyen mindenki valójában, mint amilyennek sokheti (-havi) csetelés, emailezés, stb. után megismertük.

Persze láttatlanban randit beszélni meg valakivel nem veszélytelen, és ezért általában sok mindenre figyelni kell ilyenkor: semleges helyen kell találkozni, tehát ne nálad, ne nála, viszont úgy, hogy legyenek mások is látótávolságban, pl. ne egy romantikus, elhagyatott erdei tisztáson, hanem mondjuk egy forgalmas kávézóban.

UPDATE: véletlenül futottam bele ebbe a hírbe az imént. Azt írja az allthatsfab.com, hogy augusztusban egy férfit raboltak ki és öltek meg Amerikában egy internetes randinak indult találkozón. Persze Magyarország nem Brooklyn, de azért mindenki legyen résen.

Távolról sincs vége, olvasson még

A csajok fele megbánja az egyéjszakás kalandokat

2008. október 8., 10:49 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
233 hozzászólás

Évtizedekkel túl vagyunk már a szexuális forradalmon. Mi sem hétköznapibb manapság annál, ha ketten megtetszenek egymásnak, és hosszútávra nem tervezve egy éjszakán át élvezik a szexet, aztán nem találkoznak többé.

Ebből a kutatásból mégis az derül ki, hogy a dolog korántsem annyira zökkenőmentes, mint ahogy azt a hatvanas években elképzelték. A felmérésben részt vevő lepedőakrobaták közül a férfiaknak a 80%-a nyilatkozta azt, hogy általában pozitív érzéseik vannak elmúlt egyéjszakás kapcsolatukkal kapcsolatban, míg a nőknek csak 54%-a vallotta ugyanezt.

A kutatást végzők szerint a csajoknak az a fele, akik negatív érzésekről számoltak be a kaland kapcsán, nem önmagában a kapcsolat rövidségétől érezték utána rosszul magukat, hanem attól, hogy úgy érezték, a férfi csak "használja" őket. Nem érezték úgy, hogy a kedveskedés, kényeztetés, stb. kifejezetten az ő személyüknek szólna. Emellett attól is szorongtak, hogy csorba esik a hírnevükön, ha a kapcsolatra fény derül. Ezzel szemben a férfiak körében inkább kifejezetten dicsekedni szokás azzal, hogy megvolt egy egyéjszakás kapcsolat.

Távolról sincs vége, olvasson még

Amikor pont a melle van szemmagasságban

2008. október 7., 09:37 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
49 hozzászólás

Balatonlelle, Y diszkó, július, tömeg. Belibben a helyre egy feltűnő szépségű és magasságú szőke bombázó. Hosszú combok, hosszú haj, rövid szoknya. Mi még fel sem ocsúdtunk a látványtól, két vállalkozó kedvű fiatalember máris feltalálja magát: az egyik a nyakába veszi a másikat, és így mennek oda leszólítani a langaléta hölgyet. Hogy az esetből randi lett-e később, vagy akár bármi egyéb, azt persze nem tudom, mindenesetre úgy tűnt, a lánynak volt elég humorérzéke ahhoz, hogy megfelelően kezelni tudja a szituációt.

A jelek szerint képes erre Nicole Kidman és Katie Holmes is, igaz, az ő esetükben kevésbé radikális a magasságkülönbség a nő javára:

Távolról sincs vége, olvasson még

Csajozós dumák pedig nincsenek

2008. október 6., 13:01 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
53 hozzászólás

Kiakad a gugli, ha rákeresek a "legjobb csajozós dumák" kulcsszóra. Rögtön jönnek az olyanok, mint:

"Elvesztem a szemeidben. Van nálad térkép?"

"Olyan vadító vagy, hogy kiolvadt a műszál az alsónadrágomból!"

"Ha zavar, hogy szűz vagy, szólj nyugodtan és megbeszélhetjük a megoldást."

És így tovább a romantikusabbaktól a trágárabbakig. Viccesnek viccesek ezek így az interneten olvasgatva, de van olyan lény a földön, aki egy valóban esélyes helyzetet kockára tesz egy ilyen marhaságokkal? Van olyan nő, akinek bejön, ha ilyen rigmusokkal zaklatják randikérés címszó alatt? Ha volt már olyan "csajozós duma", amit valaki képes volt sikerrel alkalmazni, azonnal szóljon, különben nem hisszük el. Biztosan lehet normálisan is elhívni valakit randizni.

Amíg pedig várunk az első szar-szöveggel-sikeresen-becsajozó pasira, addig nyugodtan írjátok a többi vicces dumát, persze csak ide a netre, anélkül, hogy bárki fejében is megfordulna, hogy az életben élesben is bepróbálkozna bármelyikkel is. Kezdem... "te hiszel abban, hogy van szerelem első látásra, vagy bejöjjek még egyszer?"

A randizás kötelező versenysport, nőknek legalábbis

2008. október 5., 10:27 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
8 hozzászólás

Ezt írta tegnap cleric egy kommentben (vagyis majdnem ezt, az ékezeteket én adtam hozzá):

"Valahogy úgy érzem, az elmúlt kb. tizenegypár évben versenysport lett a randizás és a "társtartás". Igen, van pasim, nőm stb., jön a kommersz válasz, de hogy közben érez-e valamit, vagy csak ciki egyedül lenni, nem tudom. Sokan a magánytól és a haverok cinkelésétől olyan randiba-kapcsolatba is belerohannak, amit egyébként nem igazán vágynak, mert hát kell, hogy legyen."

Amikor ezt olvastam, az első gondolatom ez volt: nahát, hogy eltalálta, tényleg mennyien vannak így vele! Viszont amikor kicsit jobban belegondoltam, az jutott eszembe, hogy a férfiaknak soha nem volt kötelező randizni, hiszen az agglegénység mindig is szinte dicsőségnek számított, miközben vénlánynak lenni őrületes szégyenfoltot jelent(ett). Tehát csak a nőknek volt kötelező randizni, a férfiak, gondolom, mentek általában a csajok után maguktól is.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ex, szex, kutya, politika, avagy mit ne említsünk randin

2008. október 4., 09:32 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
30 hozzászólás

Az internet tele van olyan oldalakkal, amik arra nézve adnak tanácsot, hogy mi az a téma, amit tilos szóbahozni egy első randin. Bár nem szeretnénk, hogy ez a blog csak az első randikról szóljon, talán nem rossz ötlet, ha ezt a kört mi is letudjuk az olvasókkal közösen. A legtöbb tanácsadó szerint az alábbi témák mindenképpen tabunak számítanak - tényleg ennyire kell vigyázni az ilyesmire? Beszéljük meg! Itt az a hat téma, amit a leggyakrabban említenek kerülendőként.

1. Exek - a volt pasid/csajod bizonyosan nem fogja érdekelni a következőt. Annál rosszabb meg tényleg nincs, mint ha az a kép alakul ki az emberről, hogy csak azért randizik, mert a régi szerelmét keresi egy újban, vagy nem tudta még magában lezárni az előző kapcsolatát.

2. Szex - nagyon sok tanácsadó mondja (például ez is), hogy tilos a szexről beszélni egy első randin. Persze egy jókedvű, pajzán beszélgetés közben minden szóba jöhet, de talán jobb megtartani ezt akkorra, amikor már jobban megismerték egymást a felek.

Távolról sincs vége, olvasson még

A szerelem első látásra pasiknak jobban megy

2008. október 3., 09:16 Módosítva: 2009.04.18 13:13
2
19 hozzászólás

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve is lehet - innentől kezdve a randizásig eljutni ennél általában jóval tovább tart, de tegyük ezt most félre egy ideig. Érdekes adatokat tettek ugyanis közzé a Ford Fiesta Love Factory felmérés eredményei között.

A hozzánk érkezett sajtótájékoztató szerint ugyanis az 500 magyar megkérdezettnek az 57%-a állította azt, hogy előfordult már vele, hogy meglátott valakit és minden további nélkül szerelmes lett az illetőbe. A papírforma szerint inkább a nők hajlamosak hinni az olyan romantikus maszlagokban, mint a sírig tartó szerelem vagy a szerelem első látásra, hát most ennek az ellenkezője derült ki. Ugyanis a nemek szerinti lebontásból az derül ki, hogy a férfiak 63%-ának volt már része ilyen élményben (azaz majdnem a pasik kétharmadával fordult már elő), a nőknek viszont éppen, hogy a fele, 51%-a válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy "estél már szerelembe első látásra?"

Távolról sincs vége, olvasson még

"Helló. Nem megyünk el vacsorázni? Persze te fizetsz!"

2008. október 2., 09:20 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
42 hozzászólás

"Most bocs, de ez milyen már, hogy "mennyit kell fektetni a fiúnak az estébe"?! Fele-fele alapon nem lehet bemenni a kibeba. moziba? Meg miért van eleve implikálva a szövegbe, hogy neki kell fizetni, és akkor majd lehetőség nyílik a "matatásra"? Uh." - hördült fel tegnap igencsak jogosan Falke, a randik költségvetésének finanszírozása témájában.

A női egyenjogúság, hiába, azzal is jár, hogy a fizetéskor is egyenlőek a jogai a két félnek. Elvileg. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ha egyszer a fiú hívta meg a lányt egy randira, márpedig így szokott lenni, akkor a cehet is illendő neki állni. Éppen fél éve három részesre duzzadt, igen tanulságos cikksorozatot futtatott le a Velvet a randikon fukarkodó férfiakkal kapcsolatban. Ott nem lehetett kommentelni, de most végre itt a lehetőség, hogy megbeszéljük, hogyan kéne ennek a gyakorlatban kinéznie.

Tud-e egy srác fifti-fifti alapon udvarolni egy lánynak; nem öli-e meg a romantikát, ha osztozkodni kell? Avagy éppen attól érzi magát egy nő igazi hölgynek, hogy lovagja nem tartja magától értetődőnek azt a felállást, hogy az erősebb nem fizet, a gyengébb meg cserébe hagyja, hogy "matassanak" rajta? Kinek és mikor kell javasolni, hogy a fizetés felesbe menjen? Fiúk, lányok, kommenteljetek!

Matatni lehet, beszélgetni nem

2008. október 1., 09:02 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
9 hozzászólás

Ha már érintőlegesen szóba került tegnap, folytassuk egy kicsit a mozizás témát! A mozi a klasszikus randihely, hiszen mellette szól, hogy...

1. olcsó - nem kell rögtön sokezret fektetni a fiúnak az estébe, mint mondjuk egy éttermi meghívás esetében;

2. gördülékeny - sosem áll be kínos csönd, hiszen magától megvan az este forgatókönyve, úgymint sorbanállás jegyért, fakultatív kukorica-vásárlás, filmnézés, fakultatív levezető beszélgetés, kész;

3. intellektuális - vagy legalábbis az is lehet, bár vannak olyan filmek, amik helyett jobb, ha az ember inkább focimeccsre hívja el a csaját randizni; és legfőképpen

4. sötét van - lehet matatni, "szabad a csók", stb. Már ha úgy alakultak a dolgok.

Távolról sincs vége, olvasson még

Akkor mi most járunk? - egy randi kötelez

2008. szeptember 30., 09:24 Módosítva: 2009.04.18 13:13
0
21 hozzászólás

Mi számít randinak? - ez a kérdés valamilyen formában az életben is elég gyakran elhangzik, de már tegnap is feltette több kommentelő. Veér Farkas konkretizálta is a kérdést, és a válasszal sem maradt adós: "Amikor megismerkedünk valakivel, vagy amikor már megbeszélt találkozóról van szó (olyasvalakivel, akivel legalább egyszer már beszéltünk előtte)? Merthogy a randi alapból az utóbbit jelenti."

Nem tudok rájönni, Veér Farkas vajon miből gondolta, hogy ez szerintem nem így van, de ezúton sietek megnyugtatni, hogy nem járok külön utakon. A randevú az én tudtommal is azt jelenti, hogy két ember megegyezik abban, hogy találkoznak valahol valamikor, azaz azt mondják egymásnak, hogy "légy ott", azaz franciául - nagyjából - "rendez-vous". Annyiban viszont mégiscsak lehet, hogy különcnek számítok, hogy továbbmegyek: a randi csak akkor randi, ha mindkét fél tisztában van a találkozó romantikus vetületeivel.

Távolról sincs vége, olvasson még