Talán az egyik legbefolyásosabb ismerős az életemben. Az akkor még csak leendő, de azóta már elvált felesége révén ismertem meg. Christina Raines-szel, aki Ridley Scott The Duellist című filmjéből lehet ismerős, egy party-n találkoztunk, a kisasszony ezután talákozott Chris-szel, majd hozzáment. Amikor terhes lett szóltam neki, hogy mielőtt szül, jöjjön le a stúdióba, egy terhes képre. Hozhatja-e a férjét, kérdezte, mondtam, hogy persze, sőt, ragaszkodtam hozzá.


Később tudtam meg, hogy a férj hozzáállása nem volt annyira pozitív. Kijelentette, "nem akarok még egy seggfej Hollywood-i fotóssal találkozni!”, de aztán beadta a derekát, és elkísérte feleségét. Abban az időben egy nagyítás volt a falamon, Carlos Pace 8-as számú Alfa Romeo F1-es kocsijáról.

Ez megváltoztatott mindent. Mint kiderült, hozzám hasonlóan ő is F1 rajongó, így történt, hogy egy versenyautó miatt egy lassan 20 éves barátság indult el.

Chris egy "showrunner" ahogy ott hívják őket, amellett író, rendező, producer. Az utolsó mohikánnak a forgatókönyvét is ő írta, meg még sok mást. Több, mint 350 óra tv van mögötte, az utolsó, amit Pesten is lehetett látni, a Seven days (Az időkapu) volt.

Életemben senkitől sem tanultam annyit, mint tőle, az "Industry"-ról és másról. Chris engem eretneknek nevezett állandóan, de a hajnalig tartó viták mindent megértek.

Zseniális tehetség, akin keresztül úgy lehetett látni Hollywood-ot, ahogy nagyon kevesen láthatják, ezért is mulatságosak nekem az itthoni kritikákat és hozzászólásokat olvasgatni a neten, mert akik írják, azok valóban nem sokat értenek. Igaz, én sem, de  akik benne vannak, azok sem.

Zsenijére jellemző, hogy egy napon úgy döntött, hogy a verseit megzenésíti. Jerry Goldsmith fiával egy CD-t adott ki. Sajnos nem annyira elérhető, de érdemes meghallgatni.

Christopher 1989-ben a születésnapját a Whisky a GoGo-ban ünnepelte, ahol a Big Brother & The Holding Company muzsikált. Az egyik legutóbbi születésnapján pedig Eric Burdon. Tudott élni, a delíriumról nem is beszélve. Chris barátom megoldása az egészséges életmód kérdésére a Metamucil (vízben feloldható emésztést segítő fiber), amit egy vizespohárnyi vodkával kevert össze, mondván: Fő az egészség!

Aztán elvált, és jött az új nő, Julie, akivel - ha lehet - még jobb barátságba kerültem. Julie is benne volt business-ben, egy "lipstick lesbian" énekes csoportban volt "Femme 2 Femme". Az 5 lányból csak ketten voltak melegek, de marketing szempontból jó ötlet volt mindegyikőjüket annak beállítani. A managerük a Led Zeppelin-ből Richard Cole volt, így illusztris társaságba csöppentem.

Julie-t rengeteget fotóztam, egyrészt mert imádta, másrészt szerzett egy divatcéget, amelynek ő lett a hivatalos modellje.

Nem sok dolog hiányzik az ottani életemből, de hajnali telefonhívás, egy nagyon illuminált barátomtól, hogy "Michael Schumacher is an Asshooooooole!" - na, az nagyon!