Milyen archoz, milyen napszemüveg?

Más szemüveget vegyenek a kockafejűek és a mást az ovális arcúak, írják a divatlapok. Szerintünk ugyan egy hatalmas fekete szemüveg mögött szinte mindegy milyen arc lapul, a tudatosabbaknak összeírtuk, hogy milyen arcformához milyen keret illik.

Szögletes arcúaknak, lásd Paris Hilton, a kerek vagy ovális keretek állnak jól, viszont tilos a szögletes napszemüveg. Paris Hilton tényleg az egyetlen, akin jól állnak ezek az óriási szitakötő fazonok. Utánozzuk őt bátran, ha mi is kockára hasonlító arccal születtünk!







A szívarcúak, mint például Reese Witherspoon, olyan szemüvegeket vegyenek, melyeknek az alsó részük lekerekített, így elvonják a figyelmet a homloktól. Mindenképpen kerülni kell a túlságosan geometrikus fazonokat viszont.  Erre az arctípusra találták ki vadászrepülős szemüveget, ami ugyan két éve volt igazán nagy divat, de simán vállalható még mindig.







A Kate Bosworth-arcúak (azaz a kerekfejűek) esetében viszont kifejezetten előnyös lehet egy szögletes napszemüveg, ami megtöri az arc túlzott kerekségét. Ha szeretjük a  retrót, akkor egyenesen nyert ügyünk van. Ilyen napszemüveget utoljára mintha Björn Borgon láttunk volna. Tuti, hogy a turkálókban találunk ehhez hasonlót. Csak nagyon határozott ízléssel megáldottaknak áll jól, mert tudni kell viselni.







Ha hosszúkás az arcunk, jó választás a hatalmas szemüveg, mint itt Sarah Jessica Parkeren. Ezek ugyanis megtörik az arcot középen, és így mindjárt nem tűnik olyan hosszúnak a fejünk. Ovális és kerek keretekkel játszva viszont azt a látszatot kelthetjük, hogy az arcunk valójában sokkal kerekebb. De kerüljük a felül egyenes fazonokat, ettől csak még inkább lófejünk lesz.  





És mint minden esetben, most is az ovális arcúak járnak igazán jól. Ők bármit viselhetnek, amit csak akarnak. Teljes nagyméretű arc- galériáért ide tessék kattintani!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek