Megoldódott a felhajtott gallérú Lacoste-póló titka

Nyári visszásságokat leltározó cikkünkben arra bíztattuk kedves olvasóinkat, oldjuk fel közösen a felhajtott gallérú Lacoste póló rejtélyét. Maradéktalanul sikerült.

"Én megoldottam a felhajtott rózsaszínű piképóló (Lacoste) titkát. A felhajtás Elvis óta menő, aminek a lázadás volt elsődleges forrása. Valójában optikai tuningként funkcionál a nyaki zsírredők és/vagy toka leplezéséhez” –írja Vidor nevű olvasónk. „A megfejtés: Hogy eltakarják a vonalkódos tetoválást a nyakukon!” – kaptunk egy hasonlóan szellemes választ.

Van, aki szerint sokan azért hajtják fel, mert az olyan olaszos: „Ők hordanak mindent mellközépig kigombolva meg felhajtott gallérral."

"Én speciel azért hajtom fel a gallért, mert cúg van a kabrióban” – írja egyik olvasónk őszintén. És innen kezdünk is közelíteni a valószínűnek látszó okokhoz.

„ A galléros pólót sokan, így jómagam is hordják vitorlázáshoz (hajón illik félig meddig elegánsan öltözni és ott egy ilyen póló jó középút) ahol hasznos, hogy a felhajtott gallér védi a nyakat a naptól. Az már gondolom egyfajta sznobizmus (talán vitorlás sznobizmus) ha az ember nem csak a vízen hordja így.” Ugyanígy persze az előbb idézett olaszos megközelítés sem hibás, ahol szintén praktikus okai vannak a felhajtásának: a gallér a leégéstől véd. De ugyanígy oda kell figyelniük a napon szintén sokat tartózkodó golfoktatóknak is, akik sokszor tartják lehajtva a fejüket a labdát bűvölve.

"Ugyanakkor elképzelhető, hogy a sok hülye a városban, a kocsiban, az étteremben, a moziban, stb., ahol nem süt a nap, ugye azért hordja így a gallérját, hogy elhitesse, hogy most jött a golfpályáról, mert az annyira trendi és menő” –írja egyik kritikus szemléletű hölgyolvasónk

A legvalószínűbbnek tehát a napsugárzás elleni védelemmel kombinált szubkulturális jelzés magyarázat tűnik. Ami egyébként Amerikából jön, a preppie-k titkos jele volt és az manapság is. Bővebben erről külföldiül itt, magyarul pedig itt. És aki a felhajtott gallér fejlődéstörténetére kíváncsi, az menjen ide.

Oszd meg másokkal is!
Mustra