Mit tegyen a nő, ha bajszos?

A jól ápolt bajusz a férfi megjelenésének egyik legszexibb eleme lehet. Az egyenjogúság viszont mindezidáig elkerülte ezt a témát, így ameddig a bajusz emancipációja be nem következik, szerencsésebb, ha egy kilencven évesnél fiatalabb nőnek nincs ilyen.  
 
Megkérdeztük állandó tanácsadónkat, Harangvölgyi Annát, mik a női bajusztalanítás lehetséges módjai. “Két típus létezik, az egyik olyan, aki még soha nem nyúlt hozzá, és gondolkodik, mit tegyen vele, mert mondjuk hormonváltozások miatt elkezdte zavarni. A másik az, akinek már szedték.”
 
Az első eset tehát az, amikor még nem nyúltak a bajuszhoz. Három út áll ekkor a szőrzet tulajdonosa előtt: 1. gyantázza 2. szőkíti 3. epiláltatja. Mindegyiknél fennáll a lehetőség, hogy utána egy kicsit megerősödik. “Soha nem szoktam engedni, hogy önmagában legyantázzuk, hanem szőrnövekedés-gátló eljárásokat alkalmazok: vagy az ún. villanófénnyel (a lézer továbbfejlesztett változata) vagy gyógynövényes krémmel egészítem ki a kezelést. A harmadik lehetőség, az epilálás pedig nagyon megerősítheti a szőrzetet, mert a szálak nagy részét elszakítja, így azt nem ajánlom.”  
 
Az első kezelés után 70 százalékban kipattogzódhat a bőr, ezért ajánlott a összehúzó maszk vagy dermofil paszta és fertőtlenítő spray használata, melyek általában a kozmetikustól vagy patikából beszerezhetők.
 
Hormonális probléma esetén jobb kizárólag a gyantázásra hagyatkozni, amit követhet villanófény is. A leghatékonyabb – de egyúttal rizikós, ha nem szakavatott ember csinálja – a tűs epilálás: itt akár 95 százalékos eredménnyel is lehet számolni. 
 
A szakember beavatkozását otthon szőrnövekedés-gátló krém használatával lehet kiegészíteni. Tanácsadónk a borotvától ellenben óva int mindenkit. A kezelések hatékonysága személyfüggő, általában azonban két-három kezelés után már észlelhető az eredmény, 6-10 alkalomtól lehet várni jelentős változást. És most jönnek Önök. Mindenképpen tenni kell a női bajusz ellen, vagy van eset, amikor esztétikusnak tekinthető? Mit tesz Ön a bajusz ellen?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek