Így készült a reneszánsz év - a Tejvaj a színfalak mögött

Megnyílt a reneszánsz év, melynek keretében fotósunk a hétfői megnyitó előkészületeit rögzítette a színfalak mögött a Néprajzi Múzeumban.

 

Klikk a csodás képekért!

2008-ban 550 éve, hogy trónra lépett Hunyadi Mátyás, a reneszánsz művészetek és tudomány mecénása, ez az apropója a 2008-as programsorozatnak, melynek mi a hivatalos megnyitóján, fotográfusunk pedig a kulisszák mögött járt.

 

Az eseményen felléptek artisták és zsonglőrök (tizenöten), kortárs táncosok (20-an), az állandó jóllakottságot pedig hostessek (30-an) és pincérek (40-en) biztosították. Mint ahogy Lakatos Márktól megtudtuk, egységes és erős hangulat- és látványvilág kialakítására törekedtek mind a táncosok, mind a hostessek outfitjének megalkotásakor. Szándékoltan nem a reneszánszt akarták megidézni, hanem egy modern reneszánsz hangulat közvetítésére törekedtek.

 

„Azt szerettük volna, hogy ne korhű legyen, hanem jövőbe mutató esztétika jelenjen meg a szereplőkön. A reneszánsznak egyébként is sajátja, hogy mindig az új felé néz, ezért az outfiteken kevertünk korabeli színházi jelmezeket a fiatal magyar divattervezők modern kreációival” – tudtuk meg Lakatos Márktól. Fény derült a belépőcsarnok élő szobrainak kilétére is: az eredeti tervek szerint két táncos lett volna, de szerkesztőségünk örömére az egyik modellügynökség egy ikerpárt delegált, így a bejáratnál esztétikus ikerszobrok álltak (lásd galéria).

 

A technikát már előző éjjel felépítették, a látványipari szakemberek déli 12 és este 7 között alakították ki a fellépők, a hostessek és a pincérek megjelenését.

 

Az esemény vizuális része a Till Attila nevével fémjelzett Propagandához fűződik, a színfalak mögött tevékenykedő stáb kb. 150 fős volt, a sminken és a hajon kb. 15 ember dolgozott továbbá a stylist és 10 fős csapata.

 
Haj: Hairclub Team
Smink: Jónás Kata, Tombor Sarolta, Nagy Andrea
Ruhaterv: Szegedi Kata, Benus Dániel
Stylist: Lakatos Márk
 
 
Videóstábunk beszámolói szerint csupán egyetlen apró momentum árnyékolta be a fényes eseményt, arról panaszkodtak ugyanis a hostess lányok, hogy nem kaptak vacsorát, így segítőkész kollegáink a vendégseregnek biztosított falatkákkal kedveskedtek nekik.Az általuk készített csodálatos alkotásból pedig kitűnik, hogy teljesen mindegy, hogy reklámszakember vagy képzőművész az ember, a reneszánszról a légi közlekedésre asszociál.
 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek