Renitens divatkirálynő: amputált lábú modell, nemi erőszak

Hatalmas visszhangot váltott ki a napokban Alexander McQueen legújabb kampánya. A brit tervezők közül még Vivienne Westwoodnál is vadabbnak tartott aranyifjú korábban rendszeresen sokkolta a közönséget, hol amputált lábú modellel, hol pl. "Highland Rape" (kb. "Nemi erőszak a hegyekben") fantázianevű kollekciójával. Az utcai viseletre szánt MCQ márkájának is olyan viszonyítási pontokat válaszott korábban, mint a párizsi diáklázadások a 60-as évekből, lázadó motoros bandák vagy rossz időben nyaraló depressziós angol tinédzserek. A legújabb sokkot tehát ad absurdum éppen a sokkmentesség jelenti.

A renitens tervező eddigi munkáját ismerve igazán meglepő, hogy Alexander McQueen a Pumával pár éve végrehajtott közösködés után most saját neve alatt fordult a sport tőle egyébként idegen világához, ráadásul hogy ennyire tipikusan amerikai megközelítést és életérzést választott kiindulópontnak. A remekbeszabott M-C-Q.com site-on minden megtekinthető.

Bár jól tudjuk, hogy a most kezdődő szezon fő trendjeinek egyike a sportruházat, azt azért nem gondoltuk volna, hogy pont Alexander McQueen is be fog állni ebbe a sorba. Azon viszont kevésbé csodálkozunk, hogy mint minden, ez is lenyűgözőre sikerült neki. Persze a ruhák nálunk nem kaphatóak (bár pl. Kijevben igen), ezért aki komolyan gondolja, kénytelen a hivatalos internetes kereskedőhöz fordulni. Itt az egyes darabokat - már amelyik fenn van - 200 és 400 dollár környékén kínálják, azaz akár potom 35.000 forintért is szerezhetünk be magunknak csodás MCQ ruhákat és kiegészítőket, de a jobbakért sajnos hetvenezret kell utalni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra