Nevetséges írás a csalogányszarból készült arcpakolásról

Gyűlnek a viccesnél viccesebb blogbejegyzések az interneten arról a New York-i szépségszalonról, amelyik madárszaros arcpakolást kínál vendégeinek, ezért gondoltuk, mi is megemlékezünk erről a "trend"-ről (ha már egyszer annyi olvasót sikerült felbosszantanunk például az alvószalonos, bíbortetves vagy az ürülékes-kávés posztokkal). A dolog lényege, hogy japán praktikákat alkalmazó Shizuka szalon úgynevezett gésa-arckezelést kínál, ami potom 180 dollárért (azaz 25 ezer forintnál is többért) összesen 50 percig tart. Hogy mire hivatkozva keverik bele a dologba a csalogánykakit, azt a hajtás után taglaljuk.

A szalon oldalán közzétett információk szerint a gésáknak azért lehetett hibátlan "porcelán"-bőre az általuk használt hagyományos púder cink- és ólomtartalma ellenére, mert a titkos uguisu no fun pakolást használták, ami nem más, mint a csalogány (vagy más néven fülemüle) porított ürüléke. A Shizuka Day Spa természetesen sietve hozzáteszi, hogy a borsos árú kezeléshez az alapanyagot manapság már ultraibolya fénnyel fertőtlenítik, így használata teljesen biztonságos. Az ekként nyert pakolás szerintük nemcsak a smink eltávolítására kitűnő (eredetileg erre használták), hanem természetes enzim- és guanin-tartalma révén ragyogóvá, egészségessé és fiatalossá is varázsolja az arcbőrt.

Hát így lett luxustermék New Yorkban még a madárszarból is. Aki hajlandó volt a fenti összeget kifizetni a kezelésért, azt a végén a Shizuka szalon teával és sütivel is megajándékozza a "Nyugalom Termében".

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek