Ibizai helyszíni riport: a szandálorgiáról, 10 pontban

Nemcsak a pepperek partiszerkóit kíséri figyelemmel a tejben-vajban blog! Igaz, azt túlzás lenne állítani, hogy Ibizán eltöltött hosszú hétvégém során mást se csináltam, csak a többiek szandálját figyeltem, de mindenképpen fogalmazhatok úgy, hogy erre is maradt időm bőven. Amint az a Space kék mozaikkal kirakott teraszán készült fotóról is kiderül, a partizó ifjúság mekkájaként elhíresült szigeten idén nyáron minden eddiginél virtuózabb szandálvariációkkal találkozhat az ember. A jelenleg tomboló 10 lefőbb trendről pontokba szedett megfigyelések és további képek a hajtás után.

1. Minél több szíj, annál jobb.

2. Roppant népszerűségnek örvendenek a vádliközépig vagy még följebb érő gladiátorszandálok.

3. Birkenstock csak férfiaknak, de nekik bőven.

4. A lábujj közötti rögzítést alkalmazó szandált vagy papucsot hordók közül idén nyáron azok nyertek, akiknek lábbelijét a szokásos V alakú pánt helyett egyetlen szíj rögzíti (lásd a fenti második képet).

5. Dobogósak a lábujj körüli gyűrűt alkalmazó fazonok (lásd az első képen bal oldalon középtájt).

6. Masni mehet akárhova, akármilyen méretben.

7. A talp legyen vagy nagyon vastag, vagy nagyon vékony, illetve a sarok legyen vagy nagyon magas, vagy ne legyen.

8. Arany és ezüst minden mennyiségben.

9. Ha mégsem szandál, akkor továbbra is balerina.

10. Ibizán a cseresznyemintával nem lehet melléfogni, még akkor sem, ha nem az igazi Pacha-logóról van szó, hanem csak annak utánzatáról / átértelmezéséről / utóérzéséről / stb.

(+1: mégse tért vissza a zokni+szandi kombináció, Ibizára legalábbis nem. Persze az is lehet, hogy csak azért nem láttunk senkit így öltözve kószálni a szigeten, mert a környéken a levegő hőmérséklete és páratartalma a lábbugyolálást még hajnalban sem tette kívánatossá.)

Oszd meg másokkal is!
Mustra