Nyúlja le a Szex és New York Mirandájának sminkjét

Miranda és Panacea

Az ember hajlamos hébe-hóba mindenféle egósimogató illúziókba ringatni magát. Valljuk be, végiglapozva a női magazinok sminkoldalait, bizony csábító a gondolat, talán tényleg csak pár ügyesen összeválogatott szépészeti termék választ el minket attól, hogy ellenállhatatlan szexistennőnek, dévaj partitündérnek, napszítta tengerparti sellőnek vagy éppen ártatlan szűznek tűnjünk. Néha azonban még a legjózanabbakkal is megesik, hogy az a bizonyos „hátha” a szokásosnál is kitartóbban mocorog a fejükben. Ilyenkor pedig szemrebbenés nélkül otthagyunk egy kisebb vagyont egy parfümériában, amennyiből egy gyermeket ki lehetne iskoláztatni Kongóban. Panacea81 pont azt mutatja meg a sminkvideóival, hogy nem elég a méregdrága pipere, ésszel kell tudni használni. Ismerje meg az amatőr sminkmestert és lesse el tőle azokat a trükköket, amelyeket hiába keres a magazinok hasábjain.

Tehát miután bevásároltunk, otthon izgatottan bekészülünk a tükör elé a fél kiló, frissen beszerzett pigmenttel, készen a harci feladatra. Lelkesen kenegetünk, satírozunk, spirálozunk, kihúzunk, árnyalunk, elcseszünk, javítunk, még jobban elcseszünk, még lázasabban korrigálunk. Egy idő után azonban szembesülünk a kegyetlen valósággal: valamiért nem akar összeállni a kép, még csak nyomokban sem hasonlítunk a fotókon pózoló álomnőkre. Csalódottan meredünk a tükörképünkre azon morfondírozva: talán mégsem elég egy fél fizetésnyi, szivárványszínű kence, most már egyből egy új fej is kéne. Persze ez is egy teljesen méltányolható igény, de azért mégse csüggedjünk, van ugyanis remény.

Ezen a csapásvonalon indult el Lauren Luke, azaz Panacea81 villámgyors internetkarrierje is egy éve és mára jócskán túlszárnyalta a hagyományosan várható tizenöt perc hírnevet. A brit hölgy hetente pár alkalommal becsüccsen a sminkasztala mögé a hálószobájában, bekapcsolja a kameráját és gyakorlatilag a szemünk láttára változik át Britney Spears-szé, Amy Winehouse-szá, a Szex és New York Mirandájává, vagy éppen Leona Lewis-szá (mely videó rekord 1,6 millió látogatót vonzott, és ez a szám természetesen folyamatosan nővekszik). Panacea81 videóit már több mint tizenkét millióan tekintették meg a YouTube-on, így az oldal Partner Programjának köszönhetően készítőjük most már a reklámok után is kap bevételt.

Lauren Luke egyébként mindennek mondható, csak épp kirívónak nem. Az a fajta lány, aki fölött könnyen elsiklik az ember tekintete. Kerek, mosolygós arca, nem éppen sudár termete aligha juttatja eszünkbe a magazinok csodanőit. A huszonhat éves hölgy Newcastle-től nem messze, az észak-angliai South Shields-ben éldegél tíz éves kisfiával és egy csapat kutyával. Az ő hortyogásukat lehet olykor hallani a háttérben.

Ezeknek a vágatlan amatőr videóknak az a bája, hogy miközben Panacea81 kedélyesen elcsacsog magában arról, hogy éppen miket tanul az esti iskolában a sminktanfolyamon, vagy büszkén megmutogatja saját festményeit a YouTube-nézőknek, folyamatosan narrálja az ecsetvonásait. Így olyan trükköket oszt meg rajongóival, hogy például a szempillaspirál applikálásakor a legtutibb manőver a hátracsapott fej röcögtetése. Vagy, hogy nem feltétlenül a méregdrága pucc-kozmetikumok a tuti befutók. De legfőképpen: lelkesen arra biztat bennünket, hogy ne elérhetetlen ideálokat próbáljunk követni, hanem saját magunkból próbáljuk kihozni a maximumot. Ön mit gondol? Ezúttal is csak egy önjelölt YouTube-sztárral állunk szemben vagy Panacea81 videói valóban megváltást és sikerélményt jelenthetnek az otthoni cicomára kiéhezett nők hadának?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek