A budapesti Bock Bisztró a legjobb magyar étterem

A körúti Bock Bisztró végzett az első helyen a Dining Guide kiadvány által meghirdetett magyarországi éttermi versenyben. Az idei Top 10-ben van francia, olasz és orosz ételeket kínáló vendéglő is. A legjobbnak ítélt 10 magyarországi étterem között idén új szereplő a Gerbeaud luxusétterme, a legmodernebb, mégis magyaros ételeket produkáló Onyx, a magyar fogásokat kínáló Csalogány 26 és a pécsi JT Corso, továbbá a Somogy megyei Chateau Visz luxusétterem, amelynek konyháját Eric Schröter, korábbi Michelin-csillagos séf vezeti.

A éttermi kalauz 2005-ben hirdette meg először a budapesti vendéglők versenyét, amelybe 2007-ben vidékiek is bekapcsolódtak. A verseny célja a hazai étteremkultúra nemzetközi szintre emelése és a vendéglátás minőségének javítása. 2005-ben és 2007-ben az olasz ételeket kínáló Fausto's bizonyult a legsikeresebbnek, míg 2006-ban a francia ihletésű Lou Lou.

A zsűri tagjai nemcsak kulináris szempontok alapján döntenek - tájékoztatták a díj alapítói az MTI-t - hanem figyelembe veszik a hely küllemét, az ételek és italok választékát, a személyzet felkészültségét, a tisztaságot is. (MTI)

Oszd meg másokkal is!
Mustra