Sosemvolt szépséggé retusálta Madonnát a Vuitton

Madonna húsz évet fiatalodott a Louis Vuitton plakátján, arcán üdvözült mosollyal és törékeny karjával úgy néz ki, mint egy porcelánbaba. Minél több szanaszét retusált fotó jelenik meg az énekesnőről, annál fontosabbnak tartják a lapok, hogy a stilizálatlan hétköznapjait is bemutassák.

A Louis Vuitton ismét felkérte Madonnát, szerepeljen a luxusmárka kampányában, de a végeredményen az énekesnő nem csak eddigi reklámfotóihoz, de húszéves önmagához képest is fiatalabbnak tűnik. Zenei stílusát és a külsejét tekintve amúgy is az állandó megújulás a jellemző rá – ezt szokták legalábbis egyik fő erősségeként emlegetni a rajongói – , de a Vuittonnal közös munka eredményeképp most az is kiderült, hogy akár évtizedeket képes visszaugrani az időben.

A legújabb Steven Meisel-féle plakáton az énekesnő Dr. Photoshop virtuális fiatalító módszereinek köszönhetően egy porcelánbabának tűnik, külseje nem sokban tér el a reneszánsz Madonna-ábrázolásoktól, legalábbis ami az üdvözült arckifejezést illeti. Kevesen feltételezik ugyanakkor, hogy a világ legjobban kereső zenésze, Madonna tudatosan szerette volna parodizálni a kampányfotón az esztétikai beavatkozások iránti rajongását, sokkal valószínűbb, hogy ezt a képet úgy az énekesnő, mind a Louis Vuitton komolyan gondolta. Tavaly is komoly volt, amikor a Gucci UNICEF díszvacsoráján a LV fűruhát adott Madonnára, és ezt a szakújságírók a divatkatasztrófák közt jegyezték.

louis vuitton

Mialatt a már unalomig emlegetett francia ELLE sminkeletlen és állítólag retusálatlan Monica Bellucci, Eva Herzigova és Sophie Marceau-címlappal bizonyította, hogy utómunka nélkül is lehet vonzó egy reklámfotó, addig a LV kreatívjai a hagyományos reklámfogyasztásnak megfelelő megjelenés mellett döntöttek, csak éppen eltúlozták az utómunkát, így modelljük úgy fest, mintha bebalzsamozták volna.

Az ötvenéves Madonnát előzőleg szintén harmincas nőként ábrázolta a Louis Vuitton, a korábbi fotósorozatáról Marc Jacobs, a márka kreatív igazgatója úgy nyilatkozott, hogy "rendkívül bátor, érzéki és légies" kampányt terveztek. "Azért, hogy ezt megvalósíthassuk, a legjobb előadóművészre volt szükségünk, aki nem más, mint Madonna".

A cég egyébként a legnagyobb nemzetközi hírességekkel szokott együtt dolgozni a kampányaiban, és a jelen próbálkozással ellentétben volt már példa arra is, hogy sztármodelljeiket az életkoruknak megfelelően ábrázolták. Emlékezetes például az a reklámfotó, amelyet Catherine Deneuve színésznőről készítettek, és Keith Richards-ról, a Rolling Stones gitárosáról készült kampányfotó is jól sikerült, hiteles munka.

madonnaportre

Minél több túlretusált fotó jelenik meg Madonnáról, a nemzetközi bulvársajtó annál inkább szereti megjelentetni a stilizálatlan hétköznapokban készült fotóit is. Kettőt mi is közlünk, hogy bemutassuk, Madonnának nemcsak az arcát, de a férfiasan szálkás karját is alaposan finomították az LV-fotó utómunkái során. Amikor az énekesnő betöltötte az ötvenet, a hozzá közelállóknak állítólag megtiltotta, hogy a korát emlegessék előtte. Az idő megállítására tett legutóbbi kísérletét az idei Oscar-díjátadó előtt hajtotta végre hatezer dollárért. Akkori ragyogó külsejét egy olyan eljárásnak köszönhette, melynek során állítólag egy szalagszerű, felszívódó anyagból készült implantátumot ültettek be az arcába egy fül alatti bemetszésen keresztül. Alex Karidis plasztikai sebész nyilatkozata alapján a szalag néhány hónap alatt felszívódik, az eredménye pedig három éven keresztül is tart.

madonnakar

Madonna testedzési aktivitásáról is legendák keringenek, a futópadja nélkül nem utazik sehová, azt még örökbefogadási ügyei afrikai bonyolításához is nélkülözhetetlennek tartja. A külsejének megőrzésére fordított erőfeszítéseinek eredményeit pedig szívesen közzéteszi, például Hard Candy című lemezének promóciójához készült - szintén gazdag utómunkában részesített - fotókon combközépig érő fűzős csizmában, csípőre tűrt harisnyában, és az 50-es éveket idéző bodyban, bokszkesztyűben pózol, hogy klasszikus rajongói mellett még az orvosi fétis hódolóit is megnyerje magának.

Oszd meg másokkal is!
Mustra