Préselje magát fűzőbe, az most a divat

A fűző újabban igen nagy divat, de ahogy képgalériánkból is látszik, a hollywoodi sztárok egymástól igen eltérő ruhadarabokat értenek alatta.

A fétisnek is számító fűzőnek itthon komoly rajongói tábora van, a Magyar Fűzősfórumon például minden hasznos információt megvitatnak a fanok. Onnan tudtuk meg, hogy három hasonló, de funkciójában különböző ruhadarabot szokás fűzőnek nevezni: az első az alakformáló alsóruházatként és felsőként is viselt, szorosra húzott fűző, ami a viktoriánus időktől kezdve a divat elengedhetetlen része volt. Karcsúsította a derekat, felpolcolta a melleket, és sokak szerint komoly egészségügyi károsodást okozott azoknál, akik extrém módon karcsúnak próbáltak mutatkozni.

A második a korszázs, amely "németül Korsage, Corsage néven, angolul bustier néven ismeretes fehérnemű. Ez akár egy egyszerű meghosszabbított melltartó is lehet, vagy egy fűzőt utánzó, általában csipkés-tüllös, vagy szatén, hátul díszfűzős, elöl kapcsos fehérnemű" - fogalmaz a fórum szakértője.

A harmadik a fűzős felső - ezekből láthat sokat a képgalériánkban -, ami komplettebb, mint a fehérneműként szolgáló korszázs, de nem lehet annyira meghúzni, mint az első csoportba tartozó darabokat, így nem karcsúsít, csak kiemeli a test természetes vonalát.

Az alábbi videóban a fűző történetének legfontosabb állomásait tekintheti meg, a kommentekben pedig érvelhet a fűző mellett és ellen:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek