Aludjon selyempárnán, ha kócmentes hajat és alig ráncos bőrt szeretne!

Képzeljék, Kate Winslet, Reese Witherspoon és számos kolléganőjük szívesen alszik selyemhuzatú párnán, és ez segít megőrizni szépségüket. Dr. Neal Schultz, egy amerikai bőrgyógyász szerint ebben a celebpraktikában van valami igazság. Nyilván mindenki tapasztalta már, hogy a párna gyűrődései bizony néha-néha nyomot hagynak arcunkon. Bár ezek a nem túl esztétikus vonalak reggel viszonylag gyorsan eltűnnek, van egy olyan kedvezőtlen, hosszú távú hatásuk, amiről nem tudunk. Schultz szerint ugyanis a már meglévő ráncaink, redőink sokkal erősebbek lesznek tőlük. Erre a problémára persze az a legjobb megoldás, ha a hátunkon alszunk, de sokan nem bírják ki, hogy álmukban ne forgolódjanak egy keveset. Nekik érdemes befektetni pár selyemből készült párnahuzatba, mivel így egy sokkal puhább és simább felületen pihentethetik arcukat.

1235923

Számos gyártó egyébként szívesen hangoztatja, hogy a selyemszálak milyen egyéb jótékony hatással bírnak. Dr. Neal Schultz szerint a selyemszálakban található hasznos anyagok a párnáról semmiképpen nem jutnak be a bőrbe, de az való igaz, hogy a kellemes anyag jót tesz a töredezett hajnak addig, amíg a hajszálak nem regenerálódnak. Gina Bertolotti, több híresség hajszobrásza szerint azért is érdemes selyempárnán aludni, mert kellemes hűvös érzést biztosít, így nem kezdünk el olyan könnyen izzadni, és frizuránk is jobban bírja majd a pihentető alvást.

Ön tapasztalt hasonlót?

A Stylist cikkének szerzője, Julie Redfern Davis természetesen saját bőrén szerette volna tapasztalni, hogy valóban igaza van-e a szakértőknek. A ráncokat illetően nem volt semmilyen változás, ugyanis a korábban használt pamuthuzatú párnája sem hagyott nyomokat az arcán. A frizurája viszont valóban tartósabb lett. A selyempárna előtt ugyanis hiába szárította be gondosan a haját, éjszaka gubancos lett. Amint azonban lecserélte párnáját, a szárítást követő három nap mindig puha és selymes hajjal ébredt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek