Visszatér a fehér harisnya

Kattintson még több fehér harisnyás szettért!
Kattintson még több fehér harisnyás szettért!

Minden nőnek vannak fehér harisnyás emlékei: iskolai, óvodai ünnepélyek muszájviselete, fehér blúzzal, lakkcipővel, fekete szoknyával. Szép emlékek, ám egy bizonyos kor – mondjuk 10 év – felett mégsem hordunk szívesen fehér harisnyát, legyen az pamut, lycra vagy necc. Ellenérzéseinknek egyszerű okai vannak: a fehér könnyen koszolódik, ráadásul optikailag vastagítja a lábat.

A tervezőket ez persze cseppet sem érdekli: 2008-ban a Gossip Girls trendteremtő szereplőire adtak fehér cicanacit, a Balenciaga és a Narciso Rodriguez pedig fehér harisnyában küldte kifutóra modelljeit. 2009-ben volt némi enyhülés, de idén, a 2010-2011-es évadra megint elővették a trendszetterek a fehér zoknikat, combfixeket, csipke- és pamutharisnyákat.

Tegyük félre előítéleteinket, és gondoljunk bele: milyen üdítő tud lenni a fehér a téli sötét színek közt. Minden alkattal viselhetünk fehér harisnyát, csak meg kell találni hozzá a megfelelő ruhákat.

Nem hibázhatunk, ha a fehér harisnyát fekete térdig érő ruhával – vékony lábúak miniruhával – párosítjuk és fekete magassarkút (akár csizmát) választunk hozzá. Ha bátrabbak vagyunk, kísérletezhetünk bézs és szürke körítéssel, akár bokazoknit is vehetünk a fehér leggings mellé – ez utóbbi csak haladó fashionisztáknak ajánlott, ahogy a fehér térdzoknival való kísérletezés is.

Bőrrel, tweed és kötött anyagokkal körítve nagyon jól beillünk majd a vidékies trendbe, – a tavaszi Chanel által indított vidék-őrület folytatódik – ám ehhez nem ajánlott csipkeharisnyát választani, ide vastag pamut kell. Ha nem félünk a latyaktól, és van fehér kabátunk, – plusz szoknya, blúz, kardigán, etc. – tetőtől-talpig fehérbe öltözhetünk: a kis fehér ruha reneszánszát éli idén nyáron, ha megtetszett az ártatlanság színe, viselje télen is csak azt.

A fenti képeket elnézegetve, nem is tűnik olyan gyerekesnek a fehér harisnya, egyik-másik szett igen tetszetős. Önnek mi a véleménye erről a téli trendről? Hordana fehér harisnyát? Ha igen, hogyan hordaná, mit venne fel mellé? Vagy inkább marad a sötétebb színű – esetleg mintás – harisnyáknál?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek