A plus-size modell szerint: "bassza meg a Vogue"

A Vogue "shape issue"-ja
A Vogue "shape issue"-ja

Az America's Next Top Model egykori versenyzője, a keresett plus-size modell, Whitney Thompson mindent megtesz, hogy a fiatal nők egészségesen étkezzenek és ne alakuljon ki bennük hibás testkép. Thompson egyébként a brit Nemzeti Étkezési Rendellenességek Egyesületének szóvivője, rendszeresen tart egyetemi előadásokat az étkezési zavarokról.

Legutóbb a Huffington Post-ban beszélt arról, mennyire lelketlen és káros a divatipar, és a Vogue plus-size-os lapszámához is volt pár keresetlen szava.

„Nagyon örülök, hogy a Vogue kiadott egy „formás” lapszámot, de leginkább bassza meg a Vogue, hogy nincsenek formás nők minden számában!” – mondta a modell a lapnak. „Nagyon bosszantó, hogy annak kell örülnünk, meg attól kell elájulnunk, hogy az egyik számban olyan lányok szerepelnek, akik néha esznek. Nagyszerű! De minden lapszámba ez kéne!” – tette hozzá.

„Gimnazistaként normál méretű modell voltam, de a csípőm mindig 1 inchcsel (2,54 centi) nagyobb volt a kelleténél. Ezért 45 éves férfiak közölték velem mindig, hogy túl kövér vagyok. Egy tinédzserrel! Ez undorító! Ez egy szar iparág, és valóban nagyon lélekölő”– mondta Thompson a divatszakmáról. „Normál modellekkel éltem együtt egy ideig. Az egyik lány limonádés tisztítókúrán volt, szerintem 3 hétig, és ettől tele lett pattanásokkal. De minden hétvégén Párizsban dolgozott, és csak ez számított neki. Az ügynökség mondott-e valamit? Egyáltalán nem érdekelte őket, hogy a lány túl sovány, csak azért aggódtak, hogy csúnya a bőre pattanások miatt” – panaszolta a modell, aki soha nem küzdött étkezési zavarokkal.

Whitney Thompson az egészséges testképért kampányol
Whitney Thompson az egészséges testképért kampányol

Nem ő az egyetlen, aki szeretné, ha súlytól függetlenül a lehető legtöbben jól éreznék magukat a bőrükben. Crystal Renn túl soványra javított fotói miatt emelt panaszt: a korábban anorexiás modellt a Fashion for Passion nevű jótékonysági esemény alkalmából készített fotókon soványították le és a Chanel kampányban sem látszott valami sok a testéből. Chenese Lewis plus-size modell pedig épp Thompsonnal összefogva vetkőzött az egészséges testképért a Love Your Body Day nevű kezdeményezés kedvéért.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek