Crystal Renn talán már nem is plus size

Cristal Renn Harper’s Bazaarban megjelenő decemberi fotósorozata láttán többen felhördültek, hogy ez a nő már nem is plus size modell. Az egykor anorexiás Renn a képeken valóban nem tűnik túlsúlyosnak, de még csak teltnek sem mondanánk: a models.com kommentelői közül páran arra tippelnek, 34-es ruhamérete lehet most a leghíresebb plus size modellnek. Persze az is előfordulhat, hogy ismét csak leretusálták Renn domborulatait.

„Kicsit lefogyott, de soha nem ment 36-os méret alá, néha 38-as. Crystal teljesen egészséges, újra elkezdett naponta tornázni” – mondta Gary Dakin, Renn ügynökségének vezetője a fashionista.com-nak. „Ha az emberek odafigyelnek rá, megértik, hogy Renn minden méret szépségét és elfogadását hirdeti. Hisz a fotózásokon sem szokott szóba kerülni, ki mekkora, ki plus size-os vagy normál méret” – tette hozzá Dakin, a Ford 12+ modellügynökség feje.

Crysal Renn az évek során szinte a plus size mozgalom szimbóluma lett, ex-anorexiásként sokszor felemelte hangját az egészséges testkép kialakításának fontossága mellett és mindig fennen hangoztatta Photoshop ellenességét.

Kattintson a többi képért!
Kattintson a többi képért!

A plus size modelleknek egyébként ugyanolyan szigorú kritériumoknak kell megfelelniük, mint a normál modelleknek: fontos, hogy jó legyen a testfelépítésük, csontozatuk, csak épp kicsit nagyobb a méretük, mint vékony kolléganőiknek. Míg az átlag modellek 34-36-os mértet hordanak minimum 175 centis magasságukhoz, a plus size modellek általában 40-42-es méretnél kezdődnek. Nem csak divatbemutatókon, reklámfotózásokon is gyakran kapnak szerepet – írja a Wikipedia.

Ön szerint Renn még plus size modellnek számít?

A model-fashion-advice.com szerint az ideális plus size modell 178 centi magas és 42-es ruhát hord. Crystal Renn 175 centi, 41-es a lába és (elvileg) 96.5-76-106.5 centis mell-derék-csípő mérettel rendelkezik. Nézze meg a képeket és szavazzon: ön szerint Renn még nevezhető plus size modellnek, vagy ugyanolyan vékony, mint normál méretű modelltársai?

Oszd meg másokkal is!
Mustra