Rihanna szobornak öltözött a díjátadó gálán

Múlt hétvégén rendezték az American Music Awards díjátadót, ahol minden magára valamit adó sztár a szokásoknak megfelelően igyekezett a lehető legextrémebben felöltözni. A furcsa összeállítások nem csak a vörös szőnyegen jelentkeztek, kezdve Fergie madárfészkétől a vállán, egészen Kesha szegecsekkel kirakott szemöldökéig, de a fellépőruhákban is.

Ezek közül legfurcsábban szerintünk Rihanna nézett ki, aki valószínűleg maga sem gondolt bele, hogy őrült, a nyolcvanas éveket idéző színpadi összeállítása a huszadik század végének egyik legnépszerűbb francia szobrásza, művésze, Niki de Saint Phalle előtt fog tisztelegni.

Az énekesnő fekete-fehér pöttyös felsőben, és elképesztően tarka alsóban jelent meg a színpadon. Szinte megszólalásig emlékeztetve a művésznő Nana sorozatának egyik 1972-ben készült, Hannoverben kiállított darabjára.

Szobor: http://quarknet.de
Szobor: http://quarknet.de

Saint Phalle egyik legismertebb korszaka a Nana volt, ami franciául csajt jelent, és a sorozat szobrai különféle groteszk, kövér nőket ábrázolnak a legkülönfélébb színű ruhákban. Rihanna különös összeállítása nagyszerűen idézte fel a 2002-ben elhunyt művésznő munkásságát.

Saint Phalle rengeteg köztéri szobrot hagyott hátra, amelyek közül a legismertebb egészen biztosan az a mozgó szökőkútegyüttes, ami a párizsi Beaubourg téren található, a Sztranvinszkij-szökőkút, és a forgó kígyótól kezdve, a spriccelő szájon át a tarka szívig minden van benne.

Oszd meg másokkal is!
Mustra