Félelmetes klippel búcsúzik Björk az öngyilkos tervezőtől

A fenti klipet a napokban tette fel a videómegosztókra Nick Knight fotós. A film az idén év elején öngyilkosságot elkövetett Alexander McQueennek állít emléket, és különlegessége, hogy az aláfestés egy teljesen új Björk-szám, amelynek címét még nem közölték. Maga a film a divattervező karrierjének néhány jelentős alkotását mutatja meg, McQueen munkásságához híven meglehetősen félelmetes-drámai beállításokban, a legváltozatosabb származású modellekkel.

Björk - Homogenic
Björk - Homogenic

Björk, Nick Knight fotós és Alexander McQueen közös munkájának az eredeménye volt egyébként már az 1997-es Homogenic album fenti hátborzongató borítója is, amin az énekesnő McQueen egy ruháját viseli, természetesen Nick Knight fotóján. Egy évvel később McQueen, (Jean-Paul Gaultier példája ellenére) divattervezőtől szokatlan módon egy videóklipet is rendezett Björknek, az alább megtekinthető Alarm Callt, aminek némi meglepetésre gyakorlatilag semmi köze nincs a ruhákhoz.

Később divatfotósból Nick Knight is kliprendezővé avanzsált Björknél, ennek eredménye lett a szurkálós-meztelen jeleneteiért betiltott Pagan Poetry nevű varázslat. Ebben a 2001-es kisfilmben Björk a piercingek mellett szintén egy McQueen-ruhát visel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra