A turbán mindig jelen volt, de most különösen divatos

A New York Times szerint a turbán bizony nagyon divatos kiegészítő, és tulajdonképpen sosem tűnt el teljesen, csendben várta, hogy ismét eljöjjön az ideje. Ez meg is történt, manapság igen népszerű ez a fejfedő. Kate Moss már a MET 2009-es gáláján is egy turbánhoz hasonlatos kiegészítővel a fején jelent meg, és ezzel kellőképpen fel is hívta magára a figyelmet. Azóta számos híresség követte a példáját. Salma Hayek például Stella McCartney párizsi divatbemutatóján viselt turbánt, Kylie Minogue a Macy's hálaadásnapi eseményén húzott a fejébe egy ilyen kiegészítőt, Kourtney Kardashian pedig vásárláshoz vette fel. Egyébként szeri, se száma azon hírességeknek, akik viseltek már ilyen fejrevalót: Beyonce Knowles húga, Solange is viselt már turbánhoz hasonlító fejfedőt, ahogyan Jay-Z felesége is hordott már ilyen darabot, igaz, ő évekkel ezelőtt.

Természetesen a divattervezők is szívesen használják ezt a kiegészítőt: Jason Wu 2011-es tavaszi kollekciójának bemutatóján is volt modell, akinek ilyesmi volt a fején, ahogyan a Vena Cava vagy Giorgio Armani divatshowján. June Ambrose stylist a New York Timesnek kifejtette, Miuccia Prada már évekkel ezelőtt felfedezte a turbánt, de akkor senki nem harapott rá. A siker egyébként nem egyértelmű, egyes divatblogerrek szerint ez a fejfedő túl jelmezszerű, és nem értik, hogy miért lett újra divatos, míg mások videókat készítenek arról, hogyan készíthetünk saját turbánt. Ambrose tíz évvel ezelőtt Busta Rhymesra adott turbánt, és mint elmondta, szeret újra elővenni bizonyos dolgokat, és megint itt az ideje annak, hogy adjon egy esélyt ennek a fejfedőnek. Chrisette Michele-re is ő adta fel ezt a darabot, amikor az énekesnő I'm a Star című klipjét forgatta.

Az előző évszázad elején olyan sztárok viseltek turbánt, mint például Greta Garbo, Gloria Swanson és Joan Crawford. Caroline Reynolds Milbank divattörténész szerint ez a holmi alapvetően egy világi, tanult nőt jelképez. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a közel-kelelti helyzetet illetően mennyire számít politikai állásfoglalásnak a turbán viselése, vagy mennyire van inkább köze ahhoz, hogy ami egzotikus, ami egy távoli kultúrából származik, az nagyon izgató és szexis - írja a New York Times. Kattintson valamelyik fotóra, és lapozza végig galériánkat! Önnek bejön a turbán-divat?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek