Indiai színésznőt fehérített ki az Elle

Szemmel láthatóan világosabb Aishwarya Rai Bachchan bőre az Elle magazin indiai kiadásának januári címlapján, mint a filmjeiben vagy más fotókon – olvasható a jezebel.comon. A képen Rai Bachchan, akit 1994-ben Miss Worldnek választottak, pompás krémszínű ruhát visel, csillogó barna hajjal, amihez könnyen lehet, hogy a magazin szerkesztői szerint nem passzolt a sötétebb árnyalatú bőr. Ha továbbkattint, személyesen is meggyőződhet róla, hogy valóban disznóságot követtek-e el a magazin szerkesztői, vagy inkább csak ügyesen játszottak a fényekkel.

Ez is ő
Ez is ő

Néhány hónapon belül egyébként ez a második alkalom, hogy olyan vádakkal támadják az Elle magazint, hogy megváltoztatta a címlapján látható nő bőrszínét. Legutóbb az amerikai kiadás októberi számának elején látható, színes bőrű Gabourey Sidibe láttán kapta a szívükhöz néhányan, akinek arca szintén szemmel láthatóan világosabb volt, mint a fotókon általában.

A magazin közleményében akkor az állt, hogy semmivel sem változtattak többet a színésznő képein, mint a többi képen. Az Elle ugyanis akkor négy különböző címlappal jelent meg, például Megan Foxszal és Amanda Seyfrieddel is. Ezzel is akadt azonban probléma, ugyanis a vékony nőket mind teljes alakos fotókon szerepeltették a címlapon, míg az úgynevezett plus-size kategóriás Sidibe csak a mellkasa felétől volt látható.

A bőrszínvariálással kapcsolatos találgatásokat a L'Oreal nyitotta 2008-ban egy Beyoncé-reklámmal, amin szintén gyanúsan világos volt az énekesnő bőre, aki mellesleg 2001. óta dolgozott minden probléma nélkül a francia céggel. A reklám egyébként az Elle-ben, az Allure-ben, és az Essence című magazinban jelent meg.

Oszd meg másokkal is!
Mustra