Idős modellek járták a New York-i divathét kifutóját

 
Modern Muses vagyis Modern Múzsák volt a magyar származású tervező, Adrienne Vittadini bemutatójának a címe a New York-i divathéten, amelyben azzal lepte meg a világot, hogy nem fiatal és nagyon vékony modelleken mutatta be a ruháit, hanem a modellszakmából kiöregedett, de ismert és szép modelleken. A helyszíni beszámolók szerint a hatás elsöprő volt, különösen, hogy már egy pár napja tart a divathét, és a nézők kezdenek ráunni az egy síkon mozgó modellekre.

Vittadini összesen hét, a maguk idejében nagyon ismert modellt választott a bemutatójához: Niki Taylort, Carol Altot, Roshumbát, Pat Clevelandet, Frederique van Der Walt, Irina Pantaevát és a magyar származású Carmen Dell'Oreficet.

A korelnök az 1931-ben született Carmen Dell'Orefice volt, aki az 50-es, 60-as évek egyik nagyon ismert modellje volt, rendszeresen szerepelt a Vogue és a Harper's Bazaar reklámjaiban. Néhány évvel ezelőtt akkor került elő a neve, amikor kiderült, hogy ő is azok között a híres emberek között van, akiknek a vagyonát eljátszotta Bernie Madoff.

Őt Pat Cleveland követi, aki 1954-ben született, bár nagyon nehéz róla használható biográfiát találni. A hetvenes évek egyik igen ismert modellje volt.

Carol Ann Alt 1960-ban született, igazán ismert 1982-ben lett, amikor szerepelt a Sports Illustrated fürdőruhás kiadásában. A nyolcvanas évek elejének egyik meghatározó modellje volt, a nyolcvanas évek közepétől több-kevesebb sikerrel a filmezéssel is próbálkozott.

Frederique van Der Wal és Irina Pantaeva is 1967-ben született. Van Der Wal holland, míg Pantaeva a Szovjetunióban született, a mai Burját Köztársaságban. Van Der Wal a Revlon és a Women's Secret néhány emlékezetes kampányában szerepelt, valamint ő is próbálkozott a filmezéssel. Olyan filmekben kapott szerepet, mint a Vadi új Vadnyugat, az 54 vagy a Millió dolláros hotel. Pantaeva a 90-es évek elején Párizsban próbálkozott a modellkedéssel, majd néhány évvel később New Yorkban. Ő is szerepelt filmekben, többek között a Zoolanderben és a Mortal Kombat második részében.

Roshumba Williams 1968-ban született, a 90-es évek elején lett ismert, amikor szerepelt a Sports Illustrated fürdőruhás kiadásában. Roshumbát Yves Saint Laurent fedezte fel Párizsban, a nyolcvanas évek végén, így nem volt nehéz bekerülnie a nemzetközi vérkeringésbe.

A legfiatalabb Niki Taylor volt a bemutatón, aki 1975-ben született, 15 éves korában már a Vogue címlapján pózolt. A People 1991-ben az ötven legszebb ember közé válaszotta, egy évvel később már a CoverGirl arca volt, ráadásul ő volt az első, aki 18 éves kora előtt megcsípte ezt a posztot. A Nokiától kezdve a L'Oréalon át a GAP-ig egy csomó nagy cég reklámarca volt.

A tervező Vittadini 1945-ben született, családja 56-ban vándorolt ki Magyarországról. Szeret élénk színekkel és mintákkal dolgozni, ruháktól kezdve, kiegészítőkön át, a parfümökig mindenfélét tervez.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek