Lily Cole-t díjnyertes magyar fehérneműbe öltöztették

A Krea egyik hallgatója, Bódis Boglárka által tervezett fehérneműt választották a legjobbnak a Triumph divatcég szerda éjjeli bemutatóján - tette közzé honlapján a cég. Bódis azt a megtiszteltetést is elnyerte, hogy egyrészes fehérneműjét a legszexibb nők közé választott modell, Lily Cole mutatta be a közönségnek.

A Triumph megmérettetését a berlini divathéten belül rendezték meg. Itt 37 fiatal tervező 37 országból mutatta be kollekcióját, amit egy fix témára kellett megkomponálni. Az idei téma "a nők 125 éves ünneplése" volt, mivel a Triumph is most ünnepelte 125. születésnapját. Peking, Milánó és London után Berlinben már a harmadik ilyen versenyt tartották a fiatal tervezőknek.

Az ihlet

Teste finomabb szálu hímzés,
sokkal nagyobb  harmónia,
hogysem a gyarló, vak elemzés
figyeljen akkordjaira.

Charles Baudelaire: Mindenestül – Babits Mihály fordítása

Bódis Boglárka a Charles Baudelaire francia szimbolista költő által ihletett "Les Fleurs du Mal" (A bomlás virágai) című kollekciójával nyert a második helyezett török és a harmadik román versenyző előtt. "Még mindig nem tudom elhinni, hogy nyertem!" - nyilatkozta a tervező az eredményhirdetés után. Az elismerés és a kollekció kereskedelmi forgalomba kerülése mellett 15 ezer fontot (4,5 millió forintot) is nyert.

Bódis Boglárka még május elején jutott tovább a bimbóvillantással is terhelt magyarországi döntőből, ahol tizennégy versenytársát hagyta helyben, pedig először tervezett fehérneműt - mondta akkor a Velvetnek. "Szeretem azokat a ruhákat, amikkel hangsúlyozni lehet a nőiességet. Azt gondoltam, hogy a fehérnemű az a ruhadarab, ami erre igazán alkalmas, és amikor elolvastam a versenykiírást, úgy döntöttem, hogy megmérettetem magam" – nyilatkozta akkor a nyertes tervezőnő.

Oszd meg másokkal is!
Mustra