A 90 éves divatzseni mindenkinek beszól

Iris Apfel, a 90 éves fashionista interjút adott a Telegraphnak, amelyben finomítás nélkül közölte véleményét arról, hogyan öltözködik az utca embere. "Hánynom kell, ha nyáron a Fifth Avenue-n sétálok. Úgy tűnik, minél kövérebb és rondább valaki, annál kevesebb ruhát hord. Sortokat és a tangapapucsokat, meg szűk farmereket látok óriási seggeken" – prézsmitált a néne.

A Harper's Bazaar szerkesztője Iris Apfellel
A Harper's Bazaar szerkesztője Iris ApfellelMichael Loccisano

Apfel asszony úgy véli, börtönbe kéne csukni azokat, akik efféle cuccokat hordanak, főleg azokat, akik 44-es méret felett szűk farmert húznak. Markáns véleménye ellenére azonban nem osztogat tanácsot bárkinek: Lindsay Lohan egyszer felkérte divattanácsadónak, ám ő nemet mondott. "Senkinek sem tudom megmondani, hogyan legyen stílusa. Semennyi pénzért nem kaphatsz stílust. Ez ösztönös. Megpróbálhatsz másvalaki lenni, de ez nem stílus. Ha valaki azt mondja, "ezt vedd meg, ettől stílusos leszel", akkor sem leszel az, mert nem belőled fakad. Először azt kell megtanulnod, hogy te kicsoda vagy, és ez fájdalmas."

Azért olyan is van, amit Apfel szeret: ez az ötvenes évek New Yorkja. "Mesés volt, mindenki szépen festett." De ezzel nagyjából ki is fújt a dolog, még a vörös szőnyeges események résztvevőiről is megvan a véleménye.

"A Golden Globe-és Oscar-gálákon mind ugyanúgy néznek ki, mintha mindannyian ugyanazt a hálóinget viselnék, idén ráadásul senkin sem voltak ékszerek. Csak Helen Mirren viselt egy szép nyakéket, de ő is elrontotta, mert a nyaklánc elhomályosította a ruháját. Azt hiszem, a tervező öngyilkos akart lenni, amikor meglátta." Aki kíváncsi a teljes interjúra, itt elolvashatja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek