A first lady-k legjobb barátja a csillogás

A Smithsonian Intézetben az elmúlt 97 év során legalább tíz olyan kiállítás volt, amely keretében bemutatták az amerikai elnökfeleségek híres estélyi ruháit - a legújabb november 19-én, szombaton nyílt meg a látogatók számára az Amerikai Történelmi Múzeumban. A 26 bemutatott ruhából nyolcat még nem láthatott ilyen formában a közönség, és persze a kurátorok szeretnék még tovább bővíteni a kiállított darabok számát - írja a CNN.

Lisa Kathleen Graddy, a múzeum egyik munkatársa elmondta, olyan elnökfeleségekre szerettek volna koncentrálni, akik nagyon híresek voltak (illetve még mindig azok) öltözködésükről, és szerették volna a színeket, a stílusokat a korszakokat kellően kiegyensúlyozottan megjeleníteni, korábban erre állítólag nem volt példa. Mint elmondta, Nancy Reagan imádta a színeket, de volt, aki visszafogott és egyszerű öltözékéről volt ismert, mint például Lucy Hayes. Igazi stílusikonon is akadtak köztük, mint Jacqueline Kennedy.

A kiállítás központi darabja az a Jason Wu-estélyi, amelyet Michelle Obama, a jelenlegi First lady viselt férje, Barack Obama beiktatási bálján. Az eseményen viselt ékszert és cipőt természetesen szintén meg lehet tekinteni. Ja, a ruhák mellett gondosan elhelyeztek olyan felvételeket is, amelyken az elnökfeleségek a kiállított ruhákat viselik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek