II. Erzsébet boszorkánynak öltözött a lovon

Ahogy a Daily Mail fotóira kattintva is jól látható, II. Erzsébet királynő nyakig felöltözve indult lovagolni sandrighami birtokán január másodikán: a 85 éves királynő nagyon fázhatott, mert a kiruccanáshoz hosszú, sötétkék, hátul speciálisan bővített lovaskabátot választott, melynek kapucniját is felhúzta kendővel borított fejére, a nyeregre pedig bárányszőrt tetetett, hogy alulról is fűtse valami.

II. Erzsébet a Windsori Királyi Lovasbemutatón a windsori kastély parkjában 2007. május 11-én
II. Erzsébet a Windsori Királyi Lovasbemutatón a windsori kastély parkjában 2007. május 11-én

A külsejére és az etikettre mindig kínosan ügyelő uralkodó valószínűleg csak sétálgatott a lóval meleg, vízálló szettjében, ugyanis ha aktívan mozgott volna, talán nem lett volna szüksége ennyi téli holmira (ráadásul ekkora kabátban akkor sem könnyű mozogni, ha speciálisan lovagláshoz van szabva). A lovaglásra férje, a lábadozó Fülöp herceg helyett egy elegáns lovász kísérte el, aki jóval lengébben öltözött Erzsébetnél, viszont vett kobakot is – utóbbi az ez alkalommal boszorkánynak öltözött királynőnek sem ártott volna. Képek itt.

Önnek hogy tetszik a lovagló királynő?

Erzsébet egyébként arra ügyelt, hogy rúzsának színe menjen lovaglócipőjéhez, és lovának szőre is a lehető legszebben volt lenyírva. A kék, kapucnis óriáskabát ugyan nem volt előnyös, de abból a szempontból jó választás volt, hogy a királynő megmutatta: ő nem vevő a flancos lovasfelszerelésre, megengedheti magának, hogy a számára lehető legjobb, és ne a lehető legdivatosabb szettben menjen sportolni, ráadásul a Daily Mail értesülései szerint nem sofőrrel vitette ki magát az istállóhoz, hanem ő maga vezette ki Range Roverét.

A királynő régóta lovagol, de sosem fejlesztette tudását olyan profi szintre, mint unokája, Zara Philips, aki komoly díjugrató versenyeken indul, és Vilmos herceg, aki rendszeresen szerepel lovaspóló meccseken. Unokáival viszont ő szerettette meg a lósportot, íme egy  videó 1992-ből:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek