Marc Jacobs cipőbe ragasztja a modellek lábát

A Louis Vuitton vezető tervezője a divatház 2012-es tavaszi-nyári showján ragasztatta bele a cipőkbe, szandálokba modellei talpát. A modellek borzalmas állapotban lévő, össze-vissza tört lábát (képek itt) Jacobs parókaragasztóval rögzíttette a lábbelikhez, hogy nehogy bárki elveszítse a cipőjét a kifutón – értesült a Sunday Times' Style.

A gyönyörű, cukorszínbe öntött, álomszerű díszletek közt felvonuló könnyed, csipkés, szinte átlátszó ruhákba öltözött modellek közül egy már panaszkodott a bánásmódra – de a ragasztót ő se említette, pedig a talphoz erősített cipőket igazi kín lehetett levenni. Arra pedig gondolni sem merünk, hogy vették le.

Jacobsnak híresen fontos bemutatói sikere, a tavaly ősszel tartott 2012-es tavaszi-nyári showra 3 hónapon át készült, az előző 9 perces tavaszi showjára pedig állítólag 1 millió dollárt (243 millió forint) költött a divatház, és 35 sminkest, 70 öltöztetőt és 50 fodrászt szerződtettek.

Mivel mindig a Louis Vuitton bemutatója zárja a Párizsi Divathetet, ezért különösen ki kell tennie magáért a divatháznak. És mivel a divathetek végére a modellek lába teljesen tönkremegy, könnyebben botlanak meg, vagy lépnek ki a cipőből, ezért is érezhette Jacobs fontosnak, hogy akár ragasztóval is, de valahogy biztosítsa a show zavartalanságát: technikája egyébként bevált, egy modellje se botlott meg a bemutatón.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek