Amy Winehouse újra a kifutón

A francia divattervező január huszonötödikén mutatta be 2012-es tavaszi/nyári haute couture kollekcióját Párizsban, és a helyszínen készült fotók alapján a kifutót ellepték az Amy Winehouse hasonmások. Minden stimmelt, a szépségpötty, a tussal vastagon kihúzott szemek, az óriási kócos, méhkaptárszerű haj, az ötvenes éveket idéző összhatás.

A tervező természetesen nem tagadta, hogy ezzel a bemutatóval akarta leróni tiszteletét a tavaly nyáron elhunyt énekesnő előtt, aki szerinte egy igazi divatikon volt. „A zenében és az öltözködésével is egyediséget, a különlegességet képviselte. Nagyon sok helyről merített ihletet, hogy megalkossa a saját stílusát” – nyilatkozta Jean Paul Gaultier. A Telegraph beszámolója szerint a bemutató alatt csak egyszer csendült fel Winehouse hangja, mégpedig a show végén. (A teljes kollekció megtekinthető itt!)

A kifutón különc menyasszonynak illetve özvegyeknek tűnő modellek is feltűntek. „Ez nem egy temetés. Ők boldog menyasszonyok” – jegyezte meg mosolyogva a tervező. Az első sorokban egyébként olyan hírességek foglaltak helyett, mint például Catherine Deneuve és Beth Ditto, aki 2010 októberében egyébként modellkedett is egy kicsit Jean Paul Gaultier 2011-es tavaszi és nyári kollekciójának bemutatóján.

Oszd meg másokkal is!
Mustra