A Zara elhatárolódik Győzike zarás fotóitól

A neten keringő kérdéses fotókon Gáspár Győző és családja műtermi környezetben pózol, amelyek felett a "2012 ZARA FOTOZASA!!!", "2012 ZARA KATALOGUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" feliratokat láthatjuk, illetve további utalások arra, hogy ezek a képek a Zara 2012-es katalógusába készültek. A fotók Győzike nyilvános facebook profiljának üzenőfaláról származnak, a facebook regisztrációval rendelkező felhasználók itt mindet meg is csodálhatják.

gaspar zara

Magyarországon rendszerint kihagyják a roma származású szereplőket a reklámokból, katalógusokból, még cigány hírességet sem láttunk semmilyen kampányban, de örülnénk, ha valaki elkezdené ezt is, mint például a Benetton, amely cég rendszeresen különböző etnikumokat használ reklámjaihoz.

Gáspár Győző és a Zara...

Szerintünk egyébként csekély a valószínűsége annak, hogy a közösségi oldalon egyre aktívabb celebcsalád tényleg az idei katalógus fotóit rakta föl az üzenőfalára, mivel általában a divatházak bő szezonnal előrébb járnak, mint ami az aktuális. Ráadásul nem jellemző, hogy külön katalógus készülne országonként. A 2012 márciusi, hivatalos Zara katalógus képeit például itt végignézheti, itt a TRF, vagyis a fiatalabbaknak szóló 2012-es tavaszi, nyári kollekció képeit találja a Zarától, itt pedig a 2012-es Zara Man kollekció lookbookját. Ami viszont elég meggyőző, hogy aZara aktuális kínálatában egyáltalán nincs rövid ujjú ing, pedig Gáspár Győző azt visel. Így felmerül az, hogy Gáspár Győzőnek van humora, a képek pedig viccből készültek, mindenesetre a Gáspár-családot megkerestük, de nem akartak magyarázattal szolgálni.

De az is lehet, hogy a család vásárolt jó pár ruhát (abban már nem vagyunk biztosak, hogy a Zarában, mert rózsaszín, dollárjeles inget sehol nem láttunk), és azokat fotóztatta végig. Vagy előfordulhat az is, hogy a Zara elirigyelte a Benetton provokatív, különböző bőrszínű modellekkel fotózott kampányait és most a meghökkentéssel igyekszik felhívni magára a figyelmet? Nézegesse meg még egyszer a képeket itt, és aztán szavazzon:

Update: a Zara magyarországi képviselete a poszt megjelenését követően megerősítette a gyanúnkat, hogy a képek nem a Zara hivatalos katalógus anyagából származnak, elkészítésükben a ruházati cég nem vett részt. A velvet.hu facebook profiljának üzenőfalára érkezett egy komment, amiben olvasónk szerint a képek egy pályázatra készültek, amit a Zara indított. "A komment ebben a formában téves" - írta a Zara Magyaroszág képviselője, "viszont elképzelhető hogy az olvasó a tavaly indult Zara PEOPLE! projektre godol: a projektnek van egy saját weboldala, ahova regisztráció után feltölthetik a látogatók a Zara új kollekciós  darabokból összeállított outfitjeiket. Ezekből az oldal munkatársai hetene kiválogatják a legjobbakat és kipostolják mind a Zara PEOPLE! saját oldalára, mind ennek a projektnek a facebook oldalára."

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek