Ezért utálnak a férfiak nadrágot venni

Átlagos férfiember tanácstalanul áll egy bolt nadrágkészlete előtt, és beletörődött nyugalommal szemléli a ruhákat. Tipikus kép ez, amely magyar hímek millióinak életét keseríti meg. Nincs hol normális gatyát venni, a legtöbb helyen koptatott, diszkós farmerek vagy mintás hippinadrágok sorakoznak. Vallomások tragikus sorsú, gatyát kereső férfiaktól.

000 Par304603
Mychele Daniau

Hosszú évek során szerzett személyes tapasztalataink azt mutatják, hogy Magyarországon, de legalábbis Budapesten képtelenség normális férfinadrágot vásárolni. A legtöbb bolt vagy túldivatozza, vagy ótvar mintákat rak rá, vagy pöcsszorító répafazonúra szabja, vagy ódivatú trapézszárat varrat neki. Előfordul, hogy diszkós módra megkoptatják, vagy úgy kiszaggatják, mintha egy pitbull megtépte volna térdnél. És majdnem kihagytuk a direkt ráncosítást, na meg a hippimintákat. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyi pénzt kérnek a legocsmányabb darabokért.

Ezen az iszonyú tapasztalaton felbuzdulva megkérdeztünk pár embert, mi a véleményük erről az országos jelentőségű problémáról. A 30 éves fővárosi János a hippi-vonalat erősíti, ő elégedett a választékkal: "én még soha életemben nem akartam normális nadrágot venni, de ez pl. ami most rajtam van, szerintem normális (kaptam valakitől). Egy sötétbarna Levisről van szó, nem gondolnám, hogy olyan nehéz lehet egy ilyet beszerezni. Annál komplikáltabb egy zöld-szürke, belül is kockás, színátmenetes Custo gatyót találni!" - zárta optimista hangvételű hozzászólását szomorúan János.

000 PAR2003121046118
Joel Robine

A 27 éves ózdi Ernő hozzászólása olyan aspektusból világítja meg a problémát, ami eszünkbe sem jutott (a káromkodásokat kivettük belüle). "Az egy dolog, de ha az ember IGAZI EMBER, tehát 190 feletti és mondjuk nem dagadt, akkor gyakorlatilag lehetetlen olyan verziót találni, ami nem esik le róla, vagy nem a térdéig ér. Ha mégis összejön, akkor lehet választani a fehérre koptatott, trapéz és hasonló konfigurációkból, ezért mifelénk egy gatyát tényleg addig kell hordani, ameddig le nem rohad rólunk. Nagy lábnál cipővel ugyanez."

Ha ön férfi vagy vett valaha férfinek nadrágot, melyik állítással ért egyet?

A 32 éves Péter nagy szerencsénkre szintén igazat ad nekünk: "Igazat adok, mindenhol ratyi nadrágok vannak, nekem egy Vans nadrág volt az utolsó, ami bejött. Annak sajnos a színe nem jó. Farmert még csak lehet találni nagyoknál (Pull and Bear/Bershka/Tesco), de szövetnadrágot szinte lehetetlen. Sajnos ami esetleg jó lenne, azon is legtöbbször találni felvarrást/hímzést, anélkül Magyarországon nem is nadrág a nadrág. Ha esetleg elfogadható lenne a szabása, akkor is szinte biztos, hogy koptatott farmer, ami úgy néz ki, mint egy vidéki diszkós nadrágja, amit kimart a speedes izzadtság, és utána még csúszdázott is volna benne."

Arif Ali

A vidékizés kivételével igencsak megfontolandó sorokkal zárjuk ezt a tényfeltáró cikket. Most önön a sor: szavazzon, melyik gatyakasztba tartozik, aztán írja meg nadrágvásrálással kapcsolatos tapasztalatait, bevált helyeit erre az e-mail címre!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek