Már csak 83 nap van hátra Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjéig, úgyhogy a szuvenírgyártók egész pályás letámadást indítottak. Nehéz mostanában olyan vackokba belefutni, amelyekről nem Kate Middleton vagy Vilmos herceg mosolyog vissza ránk. A megvásárolható termékek skálája elképesztően széles.

A kedvencünk az az óvszer, amit kifejezetten a leendő ifjú pár kedvéért dobtak piacra, a Crown Jewels Condoms. Az óvszer neve egy remek angol szójáték, a Crown Jewels egyszerre jelenti a koronaékszereket és az angol szlengben a férfi nemi szervet. Egy hármas pakk mindössze öt fontba, alig 1500 forintba kerül, cserébe Kate és Vilmos egymásra mosolygó arcát láthatjuk egy-egy együttlét előtt.

Az óvszer után a legötletesebb esküvői szuvenír valószínűleg az a hamuzó, amit Kate és Vilmos arca díszít , mindössze három és fél fontba (kb. 1000 forint) kerül. A készítők abszolút az esküvőre terveznek, csak áprilisra várható az első kiszállítás.

Természetesen olyan klasszikus ajándéktárgyakat is lehet kapni, mint a különféle bögrék, hűtőmágnesek és képeslapok, de egyet kiemelnénk ezek közül: a tányérkészletet . Egy ilyen tányért körülbelül négyezer forintért tudunk megrendelni az Ebayről, és a rendelés után már csak lépésre leszünk attól, hogy olyan jól szórakozzunk a királyi családdal evés közben, mint a világ egyik legjobb blogjának a szerzője.

Ha evés után szürcsölnénk egy kis teát, akkor kb. 9000 forintért vehetjük meg a limitált kiadású bögrét , amin a jegyesek láthatóak. Plusz körülbelül kétezer forintért kanalat is kapunk hozzá.

A szuvenírárusok a gyerekekre is gondoltak. Tizenöt font, nagyjából ötezer forint egy teljese esküvői menet játékfigurákból anyakirálynővel, kutyával, őrökkel, fogattal és persze ifjú párral.

De nemcsak a kínai műanyagipar ugrott rá a királyi esküvőre, de a kézzel készült termékeket forgalamzó Etsy néhány alkotója is. Aki szereti a textilt, 62 dollárért (kb. 12 ezer forint) vásárolhatja meg a leendő királyis pár woodoo-verzióját .

Sőt, az ékszerek rajongóira is gondoltak, szintén a Etsyn néhány ezer forintért a jegygyűrű pontos mását is megvásárolhatjuk.

És ha még mindig nem tudja észben tartani, hogy pontosan mennyi idő van hátra a nagy esküvőig, akkor platformtól függetlenül találni különféle visszaszámlálókat.

Interneten a nem túl ízléses, de annál hasznosabb countdowntotheroyalwedding.com oldalt tudjuk ajánlani, de érdemes szétnézni az okostelefonokkal rendelkezőknek az Android Marketen vagy az App Store-on, számtalan esküvői visszaszámláló-alkalmazást találtunk. Igaz, az iPhone-os verzióért két eurót kérnek, az androidosok ingyen is meg tudják szerezni a nélkülözhetetlen programokat.