Királyi esküvőhöz méltó pompával tartják meg Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét - mondta David Cameron vasárnap a CNN-nek, arra a kérdésre válaszolva, hogy a kormányzati megszorításokkal összhangban takarékos lesz-e a Westminster székesegyházban zajló áprilisi ceremónia. A miniszterelnök úgy fogalmazott: "királyi esküvő lesz, amit az egész ország ünnepelhet". Mint hozzátette: az ünnepség költségeit a kormány és a királyi család közösen vállalja.

"Úgy vélem, ez nagy pillanat Nagy-Britannia számára. Csodálatos pár" - mondta a kormányfő a jegyesekről, majd így folytatta: "Ez mindenekelőtt két fiatalról szól, akik nagyon szeretik egymást, összeházasodnak, és mi ennek örülünk." Vilmos hercegről szólva Cameron úgy fogalmazott a televíziós interjúban, hogy "figyelemre méltó fiatalember", aki "fantasztikus férj, és egy napon csodálatos király lesz".

A 29 éves Vilmos herceg novemberben jegyezte el a szintén 29 éves egykori egyetemi társát, Kate Middletont. A pár április 29-én házasodik össze a londoni Westminster székesegyházban. A szertartást várhatóan milliók követik majd figyelemmel világszerte, csakúgy mint Vilmos szülei, Károly herceg és Diana esküvői szertartását.