Sem Obamáékat, sem a yorki hercegnőt nem hívták meg az esküvőre

2011.02.20. 18:30

Minden címzetthez eljutott a szerdán és csütörtökön postára adott, Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i esküvőjére szóló arany dombornyomásos meghívó - számolt be a hírről a Daily Mail. A lap egyelőre nem tudta megszerezni a közel 1900 fős vendéglistát, és állítólag erre nem is sok esélye van, az esküvő napjáig ugyanis titokban szeretnék tartani a meghívottak névsorát.

A bizonyos papiros (Fotó: AFP)
A bizonyos papiros (Fotó: AFP)

Annyit azonban sikerült megtudnia a lapnak, hogy több mint ezer főre tehető Vilmos herceg és Kate Middleton barátainak száma; ők azok a szerencsések, akik nemcsak a szertartáson vehetnek részt, de a Buckhingam Palotában reggelizhetnek.

53

Ugyancsak hivatalos a királyi reggelire Kate Middleton családja és negyven uralkodó, többek között a jordán király, az ománi szultán, a bahreini király, a brunei szultán, a szaúdi király, a japán császár, a maláj király és a thai király is. Nem szerepelnek a meghívottak között sem Barack Obamáék, sem a problémás yorki hercegnő, Sarah Ferguson, ám a hercegnő gyerekei hivatalosak az eseményre. Természetesen a királyi család, valamint a kormány tagjai közül többen is tiszteletüket teszik az esküvőn, de szerepelnek a meghívottak között olyan alapítványok képviselői is, amelyeket Vilmos herceg támogat. Arról egyelőre nincs hír, hogy mely hírességek kaptak meghívót a királyi nászra, de Peter Andréról már február elején az a hír járta, hogyminden bizonnyal a vendégek között van.