Kate Middleton úgy döntött, hogy azzal a Rolls Royce Phantommal megy majd az esküvői szertartásra, amit még II. Erzsébet királynő kapott az autógyártól 1977-ben - írja a Daily Mail. Az autóval annyi gond van, hogy vandálok még tavaly decemberben kicsit összetörték.

Az autót Károly herceg és Kamilla használja, akiket tavaly megtámadtak. Néhány tüntető diák kövekkel megdobálta a kocsit, fehér festékkel leöntötte a hátulját. Az autót még most is javítják. A 2,5 tonnás Rolls Royce egyike annak a 374 Phantomnak, amit valaha legyártottak. Az autó ablakait annak ellenére sikerült betörni, hogy azok meg voltak erősítve, hiszen az egész autót úgy alakították ki, hogy megfeleljen a királyi család biztonsági igényeinek. Defektmentes gumik vannak rajta, megerősítették az ajtókat is, az autó több mint egymillió fontot ér.

Kate Middleton azért választotta ezt a járművet, mert jó nagy ablakai vannak, így az esküvőre kíváncsi tömeg jól láthatja majd a leendő királynét, ahogy mennek a Westminster apátságba.

Az esküvői szertartás után az ifjú párt ugyanaz a királyi hintó szállítja majd vissza, amelyiket már Károly herceg és Diana hercegnő esküvőjén is használtak. A hintót még 1902-ben gyártották VII. Edward megkoronázására. A királyi lovarda hat lova húzza majd a hintót.

Abban az esetben viszont, ha valamilyen kemény áprilisi eső akarná elrontani a nagy napot, bevetik azt a hintót, ami 1981-ben Diana hercegnőt szállította az esküvő helyszínére. Ezt V. György koronázására vásárolták, és kemény teteje van, nehogy baja legyen Kate Middleton frizurájának.