Az Északi-sark meghódítására indul jövő kedden Harry herceg, Károly brit trónörökös kisebbik fia. Az angol trónörökösi sorrendben harmadik, 26 éves Harry egy jótékonysági akció keretében csatlakozik majd négy sérült, köztük két amputált brit katonához. A herceg túrája mindössze öt napig tart majd, és az észak-norvégiai Longyearbyenből indul. Harrynek sietnie is kell, ugyanis ő lesz az egyik tanú bátyja, Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-ei esküvőjén. Márpedig a világraszóló esemény előtt még meg kell szerveznie testvére legénybúcsúját is.

Az expedíciónak a sérült katonákon és a hercegen kívül tagja lesz két vezető és egy norvég sarkkutató is. A jövő keddi indulás előtt három napig felkészítik a nehéz túrára a résztvevőket az északi sarkkörön túl lévő norvég városban. Harrynek a túra után azonnal vissza kell térnie munkahelyére, a brit hadseregbe, ahol éppen Apache helikoptert tanul vezetni.
Az Északi-sarkot meghódító expedíció egyébként négy hétig tart majd, ezalatt 320 kilométert gyalogolnak a résztvevők a befagyott óceánon, és húzzák magukkal a felszerelést a gyakran mínusz 60 fokos hőmérsékletben.