Vilmos herceg és Kate Middleton közelgő esküvőjének előkészületeit beárnyékolják a hétvégi londoni zavargások, amikor is több százan megostromolták a Ritz hotelt, és többek között egy Porsche szalont is leromboltak. Nagy esély mutatkozik arra is, hogy a királyellenes anarchisták az esküvőt is meg fogják zavarni. A rendfenntartó erők attól tartanak, az esküvői parádét ünneplő tömeg közé vegyülhetnek az anti-royalisták és terroristák is.

A radikálisok valószínűleg előre hozzák a nagy napra a szokásos, minden évben megrendezett, május elsejei tüntetéseiket. Ha a huligánok kocsikat és üzleteket gyújtogatnak, az könnyen elterelheti a rendfenntartók egy részének a figyelmét az esküvőről, ami így veszélyeztetheti annak biztonságát, vélekedik a MailOnline.

Több nappal az előtt, hogy Vilmos herceg és Kate Middleton esküt tesznek a Westminister apátságban, elkezdődik a soha nem látott biztonsági készülődés. A rendőrség körülbelül 500 ezer fővárosba özönlő látogatóval számol a nagy napon. „A londoni rendőrség az erőforrásokat nem kímélve fog felkészülni az eseményre”- mondta Sir Paul Stephenson rendőrségi megbízott.

A rendezvény minden valószínűség szerint mágnesként vonzza majd a szélsőséges csoportokat, mert ekkora tömegben lehet igazi vérontást rendezni. Bob Broadhurst parancsnok, aki London biztonságért felelős, elmondta a Mail Online-nak, hogy „más szabályok lesznek érvényben” az esküvő alatt, hogy „senki se ronthassa el a bulit.”

De azt is hozzátette, hogy nem szeretné, ha „Londonból erődítmény lenne”, de azért a terroristaelhárító csoportok teljes erőbedobással fognak dolgozni. A biztonsági intézkedések a drágábbak lesznek, mint amilyet Nagy Britannia valaha tapasztalt. Több ezer rendőr lesz szolgálatban, mesterlövészek állnak majd készenlétben a házak tetején, és elit fegyveres alakulatok fognak a nép közé vegyülni.

A hétvégi zavargások az anarchista csoportok felé terelték a figyelmet, de természetesen szinte bármilyen csoportosulás gondot okozhat. Az angolok, mint általában mindenki, a szigorú, gazdasági megszorító intézkedések ellen lázadoztak a hétvégén.